O2e

Hvordan du bruker linux

En forståelse av linux for nybegynnere

I denne artikkelen kommer jeg til å snakke om et annet operativsystem i tillegg til Windows (2000, XP, Vista, etc.). Faktisk, det er nok av andre OS er tilgjengelig, hvorav noen er bedre enn Windows på mange måter. Jeg kommer til å berøre en av dem - Linux, og en populær Linux-distribusjon, Ubuntu.

Trinn 1

Forstå hva et operativsystem (OS) er. En datamaskin (alle typer av det) har hardware. Noe må bruke denne maskinvaren for å manipulere den for brukeren (ditt) behov. Det manipulator er et operativsystem. Det gjør skjermen skinne, gjør tastaturet arbeid og så videre.

Trinn 2

Hvordan du bruker linux. Forstå hva et operativsystem (OS) er.
Hvordan du bruker linux. Forstå hva et operativsystem (OS) er.

Vet linux og hvordan den er laget. Linux er et operativsystem. Windows er gjort og du har det. Linux er gjort, og du kan tilpasse den. Selvfølgelig, det er ikke nødvendig for deg å tilpasse den. Det er et stort utvalg av allerede tilpasset Linux-versjoner å velge mellom. De er kalt distribusjoner (eller kort tid distroer). En av dem er laget for system admins, andre er laget for å brukes i Microsoft Office, noen for spill, noen for testing og noen bare for moro skyld. Her vil jeg skrive om Ubuntu, den mest populære og (ser ut som) den mest brukervennlige ett for daglig bruk.

Trinn 3

Prøv ubuntu linux. Denne fordelingen er den mest populære. Det er lett å bruke, har et brukervennlig grensesnitt og fungerer like bra. Det er et flott alternativ for Windows.

Linux, generelt, er en base-system. Alt du ser på skjermen (noen vinduer, programmer åpnes, utforske en mappe, etc.) er et skrivebordsmiljø (sittende på et operativsystem, selvfølgelig). Linux har flere desktop-miljøer. Ubuntu bruker en såkalt Gnome. Det er en annen Linux-distribusjon kalt Kubuntu. Dette bruker man et skrivebordsmiljø som heter KDE. Og det er enda en Ubuntu-basert Linux-distribusjon - Xubuntu, som bruker XFCE skrivebordsmiljø. Hvilken bør du velge? Det er et stort spørsmål, og jeg vil ikke svare på det her. Hvis du ikke vet hvilken passer din datamaskin beste, trenger ikke å bry seg, vil du enkelt kunne prøve ut hver og en etter en (Ubuntu, Kubuntu eller Xubuntu) installere.

Trinn 4

Vurder å bruke de beste -. Ubuntu Først av alt, det er gratis. Du vil spare penger hvis du bruker Linux.

En forståelse av linux for nybegynnere. Vet linux og hvordan den er laget.
En forståelse av linux for nybegynnere. Vet linux og hvordan den er laget.

Dernest, det er trygt. Windows ble gjort uten sikkerhet i begynnelsen. Det tok en stund før de mente at sikkerheten var nødvendig. Antivirus programvare dekker bare toppen av operativsystemet, men er ikke helt inne i den. Linux er laget med sikkerhet fra begynnelsen. Du må rote opp ganske ille å få sikkerhetsspørsmål. Linux ber om et passord for nesten enhver seriøs handling.

Etter at du har Ubuntu, er det lett å bruke. Du har kanskje hørt at det ikke er, men det er ikke sant. Ubuntu Linux er veldig enkelt. Den støtter mange språk, har en stor dokumentasjon, mange fora og andre nyttige brukere.

Linux er veldig tilpasses. Du kan enkelt gjøre det se ut som Windows Vista eller Mac OS X. Du kan bare legge til programvare du ønsker og endre oppførselen til Ubuntu.


Hvis du ikke er en gamer, ikke et videoredigeringsprogram eller fotograf, hvis du bruker datamaskinen for å sjekke e-post, surfe på nettet, se filmer eller lytte til musikk, foreslår jeg at du bruker Ubuntu Linux. Du vil spare penger og du har en fascinerende operativsystem.

Du kan bruke to timer og har Windows, men du kan også tilbringe noen dager og har det du virkelig ønsker.