O2e

Hvordan du bytter en trommel tonerkassett

Du skriver noen viktige arbeidet dokumenter eller skole papir og du merker at ordene på utskriftene får svakere ved siden. Snart er det bare tomme sider som kommer ut. Hva gjør du? Ikke få panikk og sjekke displayet på skriveren eller kopimaskinen. Hvis det står "Bytt trommel / Tonerkassett", eller om patronen LED blinker rødt, vil du bare trenger å bytte brukt opp blekkpatronen med en ny. En god del av fotokopiering maskiner og laserskrivere bruker toner eller store kassetter som er plassert inne i en trommel. Må du løsne dette for å sporet i erstatning. Pass på at du bruker riktig erstatning patrontype, ellers kan du gjøre alvorlig skade på trommelen.

Hvordan du bytter en trommel tonerkassett. Finn ut hva bestemt patron type du trenger å kjøpe.
Hvordan du bytter en trommel tonerkassett. Finn ut hva bestemt patron type du trenger å kjøpe.

  • Finn ut hva bestemt patron type du trenger å kjøpe. Det anbefales at du alltid holde et ekstra tonerkassett på klar skal den installeres renne ut. Hvis du ikke vet hvilken type kassett din maskin bruker, ikke nøl med å ta ut trommelenheten med deg når du går til kontoret forsyning butikken. Hvis dette ikke er mulig, bare forsyne selger med den spesifikke merke og modellnummer slik at han kan finne den riktige ny patron for deg.
  • Fjern hele trommelenheten / tonerkassetten. Slå skriveren av og trekk pluggen ut av stikkontakten. Slipp frontdekselet og nøye, men bestemt, tar du tak i håndtaket på trommelen og trekk hele tonerkassettenheten til de spretter ut av maskinen helt. Raskt vikle trommelenheten med gamle aviser eller klut for å unngå søl eller sprut noen leftover toner. Pass på at du arbeider i et område unna åpen flamme som kjemikalier inne i patronen er meget brannfarlig.
  • Løsne brukt opp patronen snelle. Sørg for at du holder blekkpatronen sikkert i den ene hånden før du slipper låsehendelen. For noen enheter er låsespaken blå, mens i andre er denne mekanismen grønt. Med den andre hånden, dra på trommelenheten til kassetten er frigjort.
  • Sett den nye blekkpatronen inn i skriveren trommelenheten. Før du setter trommelenheten, må du kontrollere at skriveren er ren. Tørk bort løs pudder inni skriveren ved hjelp av en lofri klut eller tørr papirhåndkle. Ikke spray rengjøringsmiddel inne i maskinen for å unngå elektrisk støt når strømforsyningen har blitt returnert. Pakk ut den nye tonerkassetten og rist den grundig fra den ene siden til den andre omtrent seks ganger. Løsne noen beskyttende sel og løsne braketten fra den ene enden til den nye patronen. Skyv kassetten inn i trommelenheten. Sørg for at den klikker på plass og låsespaken løfter automatisk.
  • Sett trommelen tilbake i maskinen. Hold trommelenheten godt i håndtaket. Rett inn markører på linje med de riktige pilene på skriveren. Skyv trommelen på plass. Skyv det inn til du hører en svak klikk. Dette betyr at trommelen er låst på plass fullstendig. Stenge dekselet.


Koble skriveren til strømforsyningen og skrive ut en testside

Koble skriveren til strømforsyningen og skrive ut en testside. Bare tilgang til skriverens diagnosemodus på datamaskinens kontrollpanel. Velg ut testside alternativ og vente på det å komme ut. Hvis testen mønsteret ser stripete, ta ut tonerkassetten og rist den litt mer. Installer trommelenheten og skrive ut en annen test side. Hvis resultatet er fremdeles utilfredsstillende, må du kanskje kjøpe en ny trommel.