O2e

Hvordan du endrer margin størrelse i Microsoft Word

En av detaljene som du kan ha til å endre vil du oppretter Word-dokumenter er marginen størrelse. Det er noen dokumenter som krever en tomme marginer på alle sider, mens det er noen formelle papirer som krever spesielle marginer. Hvis du prøver å skrive ut en stor tekstfil på så lite papir som mulig, kan det være lurt å redusere margin størrelse, slik at sidene av papiret kan fortsatt brukes for utskrift. Hvis du ønsker å endre margin størrelse mens du bruker Microsoft Word, her er noen trinn du bør følge.

  • Åpne. Først av alt, må du åpne opp programmet. Programmet er vanligvis på skrivebordet. Bare se etter Microsoft Word-ikonet. Etter at du har funnet ikonet, klikk på det og vente på at programmet skal laste. Det vil vanligvis ta bare noen få sekunder å laste helt. Hvis du allerede har slettet Microsoft Word-ikonet på skrivebordet, kan du søke etter den i Startmenyen, i programmene seksjoner. Det er vanligvis funnet i Microsoft Office delen.
  • Sideoppsett. Etter at du har åpnet programmet, klikk på Fil-knappen som er plassert n den øvre delen av skjermen. Etter å ha klikket på Utskriftsformat-knappen, vil du vanligvis finne en liten dialogboks på skjermen. I dialogboksen, vil du finne en liten fane merket som marger. Klikk på denne kategorien slik at du vil kunne se alternativene for margin for Word-dokumentet. Du kan justere margene her, ved å skrive inn verdiene på feltene for venstre marg, høyre marg, toppmargen, og bunnmargen. Etter å sette i de nye verdiene, sørg for at du klikker på OK-knappen for å lagre endringene du har gjort.
  • Manuelle justeringer. Du kan også manuelt justere margene for siden din ved å gå til herskeren visningen. Gjør dette ved å velge Vis-knappen på den øvre delen av skjermen. Kontroller at Vis Ruler alternativet er slått på. Når linjalen vises på siden av skjermen, bør du være i stand til å se margin markører på linjalene. Bare dra margin markører til ønsket margin størrelse. Resten av teksten i dokumentet vil følge margin markører.
  • 2007-versjonen. Hvis du har 2007 eller 2010-versjonen av Microsoft Word, vil du legge merke til at formatet programmet har endret seg betydelig. I stedet for knapper på toppen, har du nå et bånd som har faner på toppen av skjermen. Bare gå til kategorien Sideoppsett, og velg deretter margin. Når du klikker på Margin, vil du få alternativer, for eksempel normale marginer som er en tomme på alle sider, smale marginer, eller brede marginer.


Hvordan du endrer margin størrelse i microsoft word. Manuelle justeringer.
Hvordan du endrer margin størrelse i microsoft word. Manuelle justeringer.

Med disse trinnene, bør du være i stand til å enkelt endre marginene i Word-dokumenter mens du bruker Microsoft Word. Snart vil du kunne endre margene like enkelt som om du endrer skrifttyper og skriftstørrelser.