O2e

Hvordan du får en renovert datamaskin

I dag

I dag er det faktisk kult å være nøysom, og å være klok om håndtering av penger. En måte å være akkurat det er i å kjøpe en brukt eller renovert datamaskin i stedet for nye modeller (som har en tendens til å svekke seg raskt i verdi, uansett). Det er godt å vite at noen av disse datamaskinene var rett og slett returnert av sine tidligere eiere uten å ha blitt brukt i det hele tatt. Også, hvis du planlegger å bruke datamaskinen for grunnleggende operasjoner som tekstbehandling, nettsurfing, e-post og regneark, og deretter gå videre og kjøpe en brukt en. Her er noen tips om hvordan å finne det beste alternativet:

Hvordan du får en renovert datamaskin. Kjøp en pålitelig, anerkjent merkevare.
Hvordan du får en renovert datamaskin. Kjøp en pålitelig, anerkjent merkevare.

Kjøp en pålitelig, anerkjent merkevare

Kjøp en merkevare kjent for høy kvalitet som er blitt testet av brukere over hele verden. Du kan ikke gå galt med det. Plus, vil det være lettere for deg å se etter deler og komponenter, bare i tilfelle du trenger en for erstatning eller for oppgradering. Også viktig, kan du få en garanti på datamaskinen.

Et ord om garantier - sørg for at du får en skriftlig, og husk å holde den.

Sjekk det ut

Dette er viktig. Dette er ting å se opp for:

  • Boote de installerte programmene opp raskt og utføre riktig?
  • Er maskinvaren (skjermen, musen, tastaturet) i god stand?
  • Gjør CD og harddisker kan åpnes og lukkes ordentlig?
  • Sjekk ut grafikk, lyd og video drivere også.
  • Ta en titt på harddiskkapasitet, og sjekk om minnet kan oppgraderes.
  • For en bærbar PC, sjekke om batteriet varer lenge nok, og hvis det kan lades riktig.

Spør om at datamaskinen kunne støtte programvare som du planlegger å installere. Du kan informere den som er å selge deg maskinen nøyaktig til hvilke formål du planlegger å bruke datamaskinen, og de kan fortelle deg om det er riktig for deg eller ikke.

Sjekk det ut. Se inn kundestøtte.
Sjekk det ut. Se inn kundestøtte.

Se om at selskapet kunne tilby en prøveperiode med pengene tilbake eller en datamaskin erstatning hvis du ikke er fornøyd. Hvis ikke, så bare ta deg god tid (ca 30 minutter) virkelig inspisere maskinen; teste det som du planlegger å bruke det: skrive et dokument, teste ut regnearket, sjekke e-posten.

Se inn kundestøtte

Hva er timene? De er praktisk for deg? Ringe kundestøtte hot-linje nummer, og se om du kan enkelt få tilgang til en live kundeservice medarbeider og ikke frustrerende maskin innspillinger. Og hva hvis det ikke er noen støtte tilgjengelig? Kanskje du er bedre å ikke kjøpe denne bestemt merke.

Spør etter riktig programvare dokumenter og lisenser

Dette er et forebyggende tiltak for å sørge for at maskinen ikke har blitt stjålet og at alt er klart og lovlig. Husk, om du ikke ønsker å ende opp med å være på den tapende enden.

Husk

Husk, som med alle kjøp, er det alltid noen risiko involvert. Men som vi har sagt å være klok om penger er viktig i dag. Nøkkelen er at du sjekker maskinen grundig, og sørg for at maskinen du kjøper passer dine behov og livsstil. Lykke til, og glad shopping!