O2e

Hvordan du får gratis nettilgang

Tilgjengeligheten av Internett og tilgang til ulike nettsteder er to av de viktigste nyvinningene. Det finnes millioner av informasjon som er tilgjengelig på Internett. I dag kan flere og flere personer attest til verdien av å ha tilgang til Internett. Spredning av nettsamfunn som Facebook og MySpace økt etterspørsel etter umiddelbar tilgang til Internett.

Dessverre kan installere dine egne høyhastighets tilgang til Internett hjemme være kostbar. Ikke bekymre deg, det er mange måter på hvordan du kan få tilgang til Internett uten å måtte betale for noe. Her er noen måter å gjøre det:

  • Besøk biblioteker. Bibliotekene er ikke lenger begrenset til trykt materiale. De fleste moderne bibliotek har datamaskin stasjoner som har tilgang til Internett. Hvis du fortsatt er i skolen, kan du besøke biblioteket i mellom fag.
  • Sjekk din laptop for Wi-Fi-kapasitet. Du kan referere til manualen for å sjekke. Hvis den bærbare datamaskinen ikke har en eksisterende modem, har en installert, da dette vil komme hendig. Dette krever en engangs billig installasjon. Spør din lokale servicesenter.
  • Hvis du har en mobiltelefon, eller andre gadget som har en Wi-Fi-kapasitet, som kan gjøre utslaget.
  • Sjekk ut ulike steder, som regnes som "hot-spots". En "hot-spot" viser at de tilbyr gratis nettilgang. De fleste butikker har skilting på sine dører hvis de tilbyr gratis Wi-Fi. Kaffebarer, delis, restauranter og hotell lobbyer vanligvis har gratis Wi-Fi. Bestill en kopp kaffe og surfe alt du ønsker.
  • Søk på nettet på ulike "hot-spots" i nærheten av ditt sted. Husk teser flekker og prøve tilgang til dem når du er i området.
  • Sett din bærbar PC eller Wi-Fi stand gadget inn automatisk søk. Dette vil gjøre deg i stand til å fange noen signal langs veien.
  • Spør venner og familiemedlemmer hvis du kan bruke sine datamaskiner. Hvis de har installert Internett-tilgang i sine hjem, tilbud om å ta med din egen laptop slik at du ikke trenger å bry dem for mye.


Der du går

Hvordan du får gratis nettilgang. Sjekk din laptop for wi-fi-kapasitet.
Hvordan du får gratis nettilgang. Sjekk din laptop for wi-fi-kapasitet.

Der du går. Du bør være i stand til å plukke opp et tips eller to for å få tilgang til gratis Internett. Høflighet samtaler som du trenger for å bestille en kopp kaffe for hver time som du bo i en kaffebar. Vær forsiktig i å snu mobiltelefoner eller andre gadget inn automatisk Wi-Fi søk som dette kan tappe batteriet raskere. Hvis du tilfeldigvis støter på en passord låst Wi-Fi i restauranter eller kafeer, kan du be passord fra tilhørerne. Spør høflig om deres Wi-Fi-tilgang er gratis. Vær forsiktig med å bruke offentlige datamaskiner. Sørg for at du logger ut i personlige kontoer, for eksempel elektronisk post og on-line banking nettsteder. Den etterfølgende brukeren kan få tilgang til personlig informasjon som kan bli brukt mot deg. Også, ikke prøv å få tilgang til begrensede nettsteder. De fleste offentlige datamaskiner har sine brannmurer installert, og disse beskytter datamaskiner mot å få uønskede virus. Ikke forsøk å få tilgang til pornosider eller laste ned noe fra ukjente nettsteder.