O2e

Hvordan du finner ut programvarekrav

Programvareutviklere trenger å samle viktig informasjon fra sine kunder før utvikle programvaren. Klienter vanligvis vet hva de vil at programvaren skal oppnå, men ikke hvordan programvaren vil fungere, hvordan sluttproduktet skal se ut og hvordan den vil møte sluttbrukernes forventninger. Bestemme programvare krav vil gi viktig informasjon som programvareutviklere vil bruke for å lage en programvare som ville møte klienten og sluttbrukernes forventninger.

1. Programvaren funksjon
Klienter kan gi utviklere med svaret på hva programvaren skal gjøre og utviklerne har da den vanskelige oppgaven med å designe funksjonaliteten til programvaren. Hver komponent vil bli bestemt på å identifisere produktets egenskaper. En lignende produkt kan allerede være ute i markedet slik at utviklere trenger for å lage unike funksjoner eller forbedre de eksisterende.

Hvordan du finner ut programvarekrav. Programvaren funksjon.
Hvordan du finner ut programvarekrav. Programvaren funksjon.

2. Samle informasjon fra sluttbrukere.
Informasjon som kan hentes fra sluttbrukerne er avgjørende for utvikling av ny programvare. De vil finne ut om funksjonene er hva de egentlig trenger, og hvis de er enkle å bruke. Sluttbrukerne har en vag idé om hva de ønsker fra en programvare, og det er opp til utviklerne å forsyne dem med detaljerte alternativer. Dette vil bidra til å bestemme hvilke egenskaper og funksjoner bør eller ikke bør inkluderes i utformingen av en ny programvare.

3. Produkt-grensesnitt
Det er viktig å utvikle en enkel, men interessant programvaregrensesnittet fordi dette er hva sluttbrukerne vil være i samspill med hver gang de bruker produktet. Den dataplattform bør også vurderes ved utvikling av ny programvare. Det finnes ulike typer programmeringsspråk som kan brukes til å bygge programvare og forskjellige operativsystemer som å starte programvaren.

Sluttbrukere har operativsystemet preferanser så utvikle versjoner for ulike systemer vil gjøre den tilgjengelig for ulike typer sluttbrukere. Kunden kan også velge å begrense tilgjengeligheten til en bestemt type operativsystem.

Utviklere må bestemme hardware spesifikasjoner som er nødvendig for å kunne kjøre programvaren riktig. Sluttbrukeren vil bli informert om disse spesifikasjonene, slik at de vil vite om de kan umiddelbart kjøre programmet på sine datamaskiner, eller om de ville trenge å oppgradere enkelte komponenter.

Samle informasjon fra sluttbrukere. Standarder og oppdateringer.
Samle informasjon fra sluttbrukere. Standarder og oppdateringer.

4. Standarder og oppdateringer
Programvareprodukter er solgt og brukt over hele verden, så det er viktig å vurdere om programvaren vil være tilgjengelig på flere språk. Når programvaren er frigitt til offentligheten, er det alltid rom for å forbedre i visse områder av programmet og programvaren må være i stand til å utføre oppdateringer når en oppdatering er tilgjengelig.

Bestemme programvare krav før utvikle programvaren gir viktig informasjon som hjelper utviklere å forstå hva sluttbrukerne ønsker fra en programvare.