O2e

Hvordan du formaterer en diskett: formatere en disk

Lær hva som skjer når du formaterer en diskett

Diskettstasjoner er raskt går veien for dinosaurene. De fleste bærbare datamaskiner har ikke engang disse stasjonene installert lenger. Men for flytting små datamengder til og fra en eldre system, er en diskett uunnværlig. Denne artikkelen vil vise deg to måter å formatere en 3,5 "diskett på en Windows-system og hva som skjer når du formaterer det.

Hvordan du formaterer en diskett: formatere en disk. Først identifisere hva slags diskett du har.
Hvordan du formaterer en diskett: formatere en disk. Først identifisere hva slags diskett du har.

Husk: Når du formaterer disketter er en destruktiv handling. Når du formatere disken, vil du ikke være i stand til å få de gamle dataene tilbake. Du kan bare sette data på en formatert stasjonen, hvis det allerede data der, og du formatere disken dataene vil bli borte.

Disse formatering tipsene vil hjelpe:

 1. Først identifisere hva slags diskett du har. Se på baksiden, hvor du vil se den runde aluminium hub i midten. Fronten er der etiketten er (eller hvor etiketten går). Øverst til venstre hjørne av ryggen er et rektangulært hull med en firkant av plast i det som kan skyves opp og ned. Dette brukes til å skrive-beskytte disken. Hvis du skyver plast firkanten til bunnen, slik at firkantet hull på forsiden er blokkert, kan du skrive til disken. Hvis du skyver den firkantede opp slik at lyset kan passere gjennom firkantet hull, er disken skrivebeskyttet.

  Lær hva som skjer når du formaterer en diskett. Skriv aktivere disken.
  Lær hva som skjer når du formaterer en diskett. Skriv aktivere disken.

  Du vil ikke være i stand til å formatere eller på annen måte skrive til disken hvis hullet er åpent. Hvis plasten torget mangler, og hullet er åpent, kan du ikke skrive til disken med mindre du dekke hullet med en etikett eller et stykke maskeringstape eller noe som blokkerer lyset. Øverst til høyre (fremdeles ser på baksiden av disken), kan du se en annen firkantet hull. Hvis du gjør det, da har du en dobbeltsidig High Density disk (DSHD). En DSHD floppy har 1,44 MB med informasjon. Den har også en "HD" stemplet inn i fronten av aluminium shutter. Hvis du ser på den opp-ned, det ser ut som en "CH". Hvis det ikke er hull på høyre side av ryggen, så er det en tosidig dobbel tetthet diskett (DSDD), og det holder 720K av data.

 2. Skriv aktivere disken. Sett disketten i diskettstasjonen med etikettsiden opp.
 3. Første metode - Format ved hjelp av Windows Utforsker: Høyreklikk på Start-menyen (klikk på høyre museknapp mens holde markøren over Start-knappen nederst til venstre på skjermen). En meny kommer opp. Velg "Utforsk". Windows Explorer vil åpne opp.

  Klikk på plusstegnet (+) til venstre for "Min datamaskin". Mappetreet bør utvides til å vise deg alle disker i maskinen din. Klikk på "3 tommers diskett (A :)." Hvis disken ikke er formatert, vil du få en feilmelding som sier at stasjonen kan ikke lese disken. Hvis det er formatert, vil du se innholdet i diskett i ruten til høyre i vinduet som du gjør med andre harddisk.

 4. Hvis du høyreklikker "3 tommers diskett (A :)"-ikonet, vil du få en meny, og omtrent halvveis ned vil være et alternativ til "Format". Klikk for å velge, og et format dialogboks vil komme opp. Det vil fortelle deg kapasiteten på disken, formatet (FAT, File Allocation Table, en Windows / DOS format), allokeringsenhetens størrelse (som du ikke kan endre), en Volumnavn (som er nyttig for å identifisere innholdet ), og en avmerkingsboks for en Quick Format. Du kan bare bruke Quick Format hvis disken er formatert før. Velg riktig format metoden, og klikk på OK. Windows vil formatere disken og fortelle deg når det er gjort. Du får deretter en mulighet til å formatere en annen. I min erfaring, vil du ha flere problemer med å bruke Windows Explorer enn DOS-boksen metode nedenfor.
 5. Andre metoden - Format i en DOS-boksen: Hvis du ikke ønsker å bruke Windows Explorer, åpne opp en MS-DOS-vindu. Ved spørsmål, type "dir a:" (uten anførselstegn) for å få en katalog av disketten. Pass på at du virkelig ønsker å utslette data på disken. Hvis du gjør det, skriv "format a:". DOS vil be deg om å sette inn en diskett i stasjon a:. Hit "Enter". Du vil få tilbakemelding som hvert spor er formatert. Igjen, når prosessen er fullført, vil du ha en mulighet til å formatere en annen disk.
 6. Når ting går galt, og Windows forteller deg det kan ikke formatere disken, du har bare noen få alternativer. Enten disken er dårlig (det vanlige problemet), er stasjonen dårlig (usannsynlig med mindre du har vært fiddling rundt inne), eller du ikke følger instruksjonene nøye nok (også helt mulig). Lese instruksjonene. Prøv en annen disk eller prøve en annen datamaskin med samme disk for å sortere ut hva problemet er.

Nå vet du hvordan du formaterer en disk, og hva som skjer når du formaterer en diskett. Disketter er nesten foreldet. Du fortsatt trenger dem for eldre systemer. Disketter holder svært lite data. USB-stasjonen (eller "tommel" stasjon) er den foretrukne metoden for å overføre data mellom systemer som ikke er på et nettverk. Denne "sneakernet" metoden er fortsatt den beste måten å få små filer som overføres fra en gammel Windows 95 eller 98 system til et nytt system.