O2e

Hvordan du formaterer tekst med Nvu

Nvu er et program som du kan bruke til å bygge din webside

Nvu er et program som du kan bruke til å bygge din webside. Du kan lage ditt nettsted innhold som artikler direkte i hovedvinduet og programmet vil automatisk lage koden for det. Du vil være i stand til enkelt å redigere teksten i din web-innhold med de tilgjengelige verktøyene i Nvu program. De fleste av verktøyene på oppgavelinjen er lik de verktøyene du bruker til å formatere tekst i Microsoft Word-programmet.

  1. Endre tekst farge. Å endre fargen på et ord, en gruppe av ord eller et brev, se etter den firkantede knappen rett ved siden av "Body Text" feltet. Velg ordet du vil legge til farge til, sørg for at du har ordet uthevet. Klikk på firkanten knappen og deretter velge en farge fra fargepaletten. Alle de tilgjengelige fargene på paletten vil være trygt å bruke på internett.
  2. Endre skriftstørrelsen. Merk en gruppe av ord eller ord og deretter gå til verktøylinjen øverst i programvinduet. Se etter knapper på oppgavelinjen som er merket med bokstaven "A". Det er to knapper med bokstaven "A" på den, vil du også legge merke til at de har opp-og ned-knappene. Når du klikker på knappen med pil opp teksten vil øke i størrelse. Når du klikker på ned-knappen teksten vil avta i størrelse.
  3. Understreking, kursiv eller fet skrift. Hvis du vil fremheve et ord du kan bruke "B"-knappen for fet, "I" for kursiv og "U" for understreking. Prøv hver knapp på en uthevet tekst for å se effekten.
  4. Endre teksten justering. Vil endre justeringen av teksten i websiden din bruk justeringsmerkene knappene på oppgavelinjen. Hver knapp vil ha linjer som representerer hvordan teksten kan bli justert på siden din. Justeringsknappene vil tillate deg å justere en gruppe av teksten som et helt avsnitt eller en vei til venstre, midtre eller høyre side av websiden.
  5. Endre skrifttypen. Hvis du trenger å endre skrifttypen du vil bruke på websiden din kan du velge ord eller en gruppe av ord og deretter gå til "Variable Width"-feltet. Klikk på pil ned og velg skrifttypen du vil bruke for teksten.
  6. Lag en lenke. The Link-knappen er representert ved en kjede link image. Denne knappen vil komme godt med når du ønsker å formatere tekst i en klikkbar link. Merk et ord eller en gruppe av ord og klikk deretter på Link-knappen. En dialogboks åpnes hvor du kan skrive inn nettadressen til nettstedet du vil at koblingen skal åpnes.

Hvordan du formaterer tekst med Nvu. Endre skriftstørrelsen.
Hvordan du formaterer tekst med Nvu. Endre skriftstørrelsen.

Settet av verktøy tilgjengelig i Nvu er kjente verktøy som finnes på de fleste tekst redigeringsprogrammer.