O2e

Hvordan du gjenoppretter en savnet DirectX 9 DLL - filen i Windows XP

En Dynamic Link Library eller DLL er en fil som inneholder koder og ressurser som et program bruker for å utføre visse funksjoner. Andre programmer eller programmer kan bruke og dele DLL-filen. Det finnes ulike typer DLL-filer, og DirectX 9 DLL er bare ett av mange. DirectX fungerer som et sett av drivere som programmene trenger for å kjøre. Et program kan trenge en gruppe spesifikke drivere slik at den kan utføre bestemte funksjoner, så DirectX blir grensesnittet mellom programmet og de forskjellige drivere. Det meste spillet programmer bruker DirectX å kjøre funksjoner for grafikk, video, lyd kort, spillkontroller og nettverk gaming. Det er problemer som oppstår når du bruker DirectX, og noen versjoner vil bare fungere for bestemte programmer. Så hvis du har et nytt spill som krever installering av DirectX 9 DLL og du installerer et annet spill som er eldre og bruker og eldre versjonen, kan DirectX 9 DLL overskrives av den eldre. Derfor hvis du kjører det forrige spillet som trenger den nyere versjonen vil du få en feilmelding varsler deg om at det ikke fant DirectX 9 DLL at det er behov for å kjøre. Hvis DirectX 9 DLL mangler, kan du installere en kopi på datamaskinen.

1. Finne den nyeste versjonen av DirectX på Microsofts nettsted.

Gå til Microsofts nettside og finne den nyeste versjonen av DirectX. En link finner du på nedlastingsområdet, finn DirectX Redist og klikk på den. Den nyeste versjonen av DirectX vil inneholde siste samt tidligere utgivelser. Det vil også støtte det meste alle versjoner av Windows-operativsystemet.

Hvordan du gjenoppretter en savnet directx 9 DLL - filen i windows XP. Finne den nyeste versjonen av directx på microsofts nettsted.
Hvordan du gjenoppretter en savnet directx 9 DLL - filen i windows XP. Finne den nyeste versjonen av directx på microsofts nettsted.

2. Last ned den nyeste versjon av DirectX.

Følg instruksjonene for å laste ned den nyeste DirectX versjon fra Microsofts nettsted. Lagre filen der du kan finne den med en gang som skrivebordet. Lage en mappe på skrivebordet, merke det noe du ønsker og lagre filen i den mappen. Opprette en ny mappe der du vil trekke ut DirectX filene til.

3. Velg og på den nedlastede filen.

Dobbeltklikk på den nedlastede filen for å aktivere den. Følg instruksjonene, når du kommer til den delen spør hvor å pakke ut filene, bla gjennom og velge den andre mappen du opprettet på skrivebordet.

Mange programmer krever spesifikke versjoner av directx. Last ned den nyeste versjon av directx.
Mange programmer krever spesifikke versjoner av directx. Last ned den nyeste versjon av directx.

4. Åpne den andre mappen og se etter den savnede DirectX-filen.

Når du åpner den andre mappen hvor du pakket ut DirectX filer til og se etter DirectX 9 DLL. Det er forskjellige filer i mappen som CAB, DLL og dxsetup.exe. Ikke klikk dxsetup.exe fordi vi bare trenger DirectX 9 DLL.

Når du finner den bestemte filen deretter pakke den til skrivebordet.

5. Kopiere DirectX 9 DLL-filen til system32-mappen.

Kopier DirectX filen du nettopp pakket ut til skrivebordet og deretter gå til C:-partisjonen i Min datamaskin på den for å utforske mappene. Finn Windows-mappen, utforske mappene i og navigere til system32-mappen. Åpne system32 mappen og lime inn DirectX-filen i mappen. Avslutt alle programmer og gå skrivebordet. Slett alle DLL-filen du pakket til skrivebordet ditt sammen med den andre mappen du pakket DirectX filer til. Starte datamaskinen på nytt og se om det har løst mangler DirectX 9 DLL problem.

Mange programmer krever spesifikke versjoner av DirectX

Mange programmer krever spesifikke versjoner av DirectX, og noen kan bruke gamle versjoner hvis det er et gammelt program. Installerer disse gamle programmer kan slette den gjeldende versjonen av DirectX. Gjør et søk første av datamaskinen før du laster ned en kopi.