O2e

Hvordan du gjenoppretter en skyggekopi i windows vista

Sikkerhetskopiering av filer er en viktig del av databehandling

Sikkerhetskopiering av filer er en viktig del av databehandling, og er en del av å være en ansvarlig datamaskin brukeren. Sikkerhetskopiering sikrer at du ikke mister viktig arbeid eller data, som kan inkludere arbeid filer, personlige bilder, musikk og lignende. Men manuell sikkerhetskopiering kan være et ork, og ikke alle er flinke til å gjøre sikkerhetskopier for hånd. I noen tilfeller trenger du ikke egentlig mister dataene dine til harddisken skade. Snarere kan noen data gå tapt fordi de er overskrevet med nyere versjoner, noen ganger utilsiktet.

Å bidra til å ivareta data

Å bidra til å ivareta data, begynte Microsoft å bruke volumet snapshot tjenesten i sin server-grade Windows 2003 server. Dette er allerede innarbeidet i moderne versjoner av forbruker-grade Windows Vista og Windows 7, via for sikkerhetskopiering og gjenoppretting applet i Kontrollpanel. Med denne funksjonen kan brukerne gjenopprette eldre versjoner av filer ved hjelp av Systemgjenoppretting.

Fordelen med å ha skyggekopier er at dataene holdes trygt

Fordelen med å ha skyggekopier er at dataene holdes trygt, selv om de har blitt frelst og overskrevet mange ganger. På denne måten kan du være sikker visshet om at filene ikke vil gå tapt eller ødelagt. Men dette tar også opp mye plass på harddisken, og kan være en ulempe hvis du har begrenset plass. De fleste moderne datamaskiner har lagringsplass større enn 250 gigabyte, men som bør være nok til å ha flere "skygge"-kopier av filer og dokumenter, særlig de som er ofte brukt. Ellers kan du velge å begrense mappene der Systemgjenoppretting vil fungere, eller i det minste bare begrense Systemgjenoppretting til viktige systemfiler.

  • Du må sørge for å ha skyggekopier har aktivert. Fra "Start"-knappen til høyre-klikk på "Computer"-ikonet, og deretter velge "Egenskaper". Listen skal inneholde stasjonen du ønsker å ta backup ved hjelp av skyggekopier, og disse vil liste "gjenopprettingspunkter" alternativet sjekket. Siden systemet gjenopprette funksjonen fungerer med skyggen kopier funksjonen, sørg for at dette ikke er slått av. Ellers vil Vista ikke opprette skyggekopier.
  • Velg en skyggekopi velg "start". Deretter velger du "Dokumenter"-alternativet. Gå til mappen hvor filen er plassert, men ikke åpne den. Høyreklikk på mappen ikonet, velg "Properties" og deretter velge "tidligere versjoner." En katalog vises.
  • Du kan begynne å redigere skyggekopi ved å åpne den ønskede filen. Se etter den versjonen som du ønsker å restore.You kan deretter kopiere eller lagre det som en separat fil for å unngå å påvirke den siste kopien. I tilfelle du ved et uhell sletter skyggekopi, kan du velge å gjenopprette den. Høyreklikk på filen. Deretter velger du "Restore". Dette vil overskrive den nyeste filversjonen, og erstatte den med skyggekopi.

    Hvordan du gjenoppretter en skyggekopi i windows vista. Du må sørge for å ha skyggekopier har aktivert.
    Hvordan du gjenoppretter en skyggekopi i windows vista. Du må sørge for å ha skyggekopier har aktivert.

    Som du har kunnskap til å gjenopprette skyggekopi du igjen kan ha tilgang til tidligere versjoner av filer eller dokumenter uten bekymringer. Denne måten, trenger du ikke å sikkerhetskopiere hver versjon manuelt, så kan du bare gå tilbake til en eldre versjon i tilfelle det skjer noe ille til dine filer og dokumenter.


Husk at bare forretninger og Premium-versjoner av Windows Vista og Windows 7 har "tidligere versjoner"-funksjonen, og så vil du bare kunne gå tilbake til eldre versjoner med disse business-variant operativsystemer. Likevel kan brukere av Home Premium og Home Basic versjoner tilgang til en lignende funksjonalitet ved hjelp av tredjeparts programvare. Disse hjem varianter tilbyr også Systemgjenoppretting, der du kan gå tilbake til en tidligere-state OS, men ikke individuelle filer.