O2e

Hvordan du installerer en diskettstasjon til en PC

Diskettstasjoner brukes ikke ofte i dag

Diskettstasjoner brukes ikke ofte i dag, men når du trenger for å få data til eller fra en floppy disk, det er ingen erstatning. Diskettstasjoner er vanligvis ikke veldig vanskelig å installere eller bytte ut med mindre du har noen odde, proprietær type sak. Denne artikkelen forutsetter at du allerede vet hvordan du fjerner din sak dekselet (e) slik at du kan installere eller reinstallere en 3,5 "diskettstasjon. Les instruksjonene hele veien gjennom før du begynner.

  1. Drive maskinen ned og fjern strømkabelen før du arbeider inne. Du sannsynligvis ønske å koble fra alt og arbeide på et bord eller en teller.

Hvis du installerer en diskettstasjon

Hvordan du installerer en diskettstasjon til en PC. Hvis du installerer en diskettstasjon.
Hvordan du installerer en diskettstasjon til en PC. Hvis du installerer en diskettstasjon.

  • Hvis du installerer en diskettstasjon, må du først fjerne den gamle. Lagre skruene. Kontroller at du tar notater når du trekker ut strømkabelen og flatkabelen. Du må koble dem tilbake på samme måte når du monterer den nye stasjonen.
  • Den største vanskeligheten er du sannsynligvis vil oppleve er å finne rom for å bruke en skrutrekker for å feste stasjonen i bukta. Ta av dekselet. Du må kanskje fjerne begge sider av saken hvis du har et tårn-stil sak. Undersøke stasjoner i fronten av saken. Datamaskiner leveres med stasjonsrom i to bredder: 3,5 "og 5,25". Diskettstasjonen går i en 3,5:. Bay der saken har en 3,5 "åpning i front Det vil høyst sannsynlig være en slik bay designet for installasjon av en diskettstasjon Hvis det er en tom panel på plass, tar du den av. skyve det ut fra innsiden. På noen typer tilfeller er det nødvendig å fjerne hele stasjonsbrønnmodulen å feste stasjonene på plass. jeg håper dette ikke er den type sak du har. Det er mye mer arbeid. Hvis du prøver å fjerne hele settet med stasjonsrom, vil du sannsynligvis nødt til å koble CD-ROM og harddisk (er) i tillegg. Gjør notater slik at du kan få alle kablene tilbake på rett sted med riktig polaritet.
  • Installere den nye diskettstasjonen inn i bukta. Du vanligvis kan sette den fra foran eller bak, men jeg har sett proprietære foran rammer som krever at du setter inn stasjonen fra baksiden. Hold stasjonen på plass slik at fronten av stasjonen er i flukt med fronten åpningen. Nøye monter skruene for å holde stasjonen på plass. Ikke installer den opp ned. LED går til venstre, og knappen går nederst til høyre. Hvis du bygger en datamaskin, og du har ingen skruer, fjerne en montering skrue eller to fra CD-ROM-stasjonen. Disse skruene er vanligvis den samme størrelsen. Skruer som brukes til å montere harddisker er ikke kompatible med diskettstasjoner. Prøv å få minst to skruer trukket ned for å holde hver stasjon på plass. Hvis du bruker bare to, bruk en foran en på den ene siden og en tilbake ett på den andre siden.
  • Du må få makt og båndkabler orientert riktig, eller du kan skade stasjonen når du søker makt. Flatkabelen for diskettstasjonen er smalere enn harddisken kabler. Nyere floppy kabler normalt har bare to kontakter, men eldre har tre. Det vil være en kontakt i den ene enden som plugges inn i hovedkortet og to andre kontakter, på slutten, og en fem eller seks tommer fra slutten. Det er en vridning i ledningene som går inn i en kontakt. Bruke kontakten med vri for diskettstasjonen. Denne er vanligvis den kontakten på enden. En kant av båndet kabelen vil være rød. Den røde kanten går til venstre når du ser på baksiden av stasjonen. Den røde kanten av kabelen vil stille opp med pin # 1 på hovedkortet. Strømkabelen har 4 ledninger, ligner på strømkontakter for harddisken (e), men det vil være betydelig mindre. Sin orientering er motsatt retningen på en harddisk strømkontakt. Den røde ledningen går til høyre når du ser på baksiden av stasjonen. Du kan godt finne at det er mye lettere å feste kablene før du skrur stasjonen på plass.
  • Hopp over dette avsnittet hvis det ikke gjelder. I det usannsynlige tilfellet at du må montere en diskettstasjon i en 5.25 "bay, du har en spesiell utfordring. Du må få noen metall adaptere på en databutikk at skruen på sidene av stasjonen slik at du kan sette en 3,5 "kjøre i en 5,25" bay. Disse er ment for harddisker, men kan gjøres for å arbeide med diskettstasjoner. Som et worst case, kan det hende du har for å få en adapter via postordre eller på eBay. Fronten åpning, men vil presentere et annet problem hvis du monterer en 3,5 "diskettstasjon i en 5,25" bay. du er nødt til å kutte et rektangulært hull i nøyaktig riktig sted i plast panel som dekker tom bay. Da må du montere harddisken i bay og bruke dobbel-stick tape på forsiden av stasjonen, og skyv stasjonen ut med plast panel fortsatt festet, merke baksiden av panelet, og deretter må du kutte hull med en drill og en mestring sag. Resultatene er ikke sannsynlig å være kosmetisk tiltalende.
  • Tid på å slå opp. Alt skal fungere. Du bør være i stand til å lese en diskett nå. Hvis stasjonen LED opphold på, og disken spinner hele tiden, har du flatkabelen snudd på enten-eller hovedkortet. Hvis det fortsatt ikke fungerer, har du sannsynligvis en dårlig diskettstasjon.
  • Disse trinnene er lange når de er skrevet ut, men hele prosedyren faktisk vil ta bare ca 15 minutter hvis du ikke trenger å forholde seg til spesielle problemer eller adaptere.