O2e

Hvordan du installerer en domenekontroller

Hvis du er forvirret om trinnene involvert i å installere en domenekontroller, være trygg på at du ikke er alene. Det kan være ganske skremmende. Hvis du er i denne situasjonen, kan du prøve denne guiden ut for størrelsen. Dette ble skrevet for å gi deg nesten så nær en dummy guide til deg gjennom installasjonsprosessen.

La oss si at du installerer en Windows Server 2008

La oss si at du installerer en Windows Server 2008. Må du konfigurere domenetjenester, re-etablere domenet oppsett, og data nettverk (DNS) roller. Stupe rett i!

Hvordan du installerer en domenekontroller. Du vil se en lisensavtale.
Hvordan du installerer en domenekontroller. Du vil se en lisensavtale.

 1. Fra menyen velger du operativsystemet du vil installere, i dette tilfellet, er det Windows Server 2008. Klikk på knappen der det står "Next".
 2. Du vil se en lisensavtale. Les gjennom den fine print og når du har forstått vilkårene, klikker du bare på boksen der det står "Jeg godtar lisensvilkårene." Deretter fortsetter å klikke på "Next".
 3. Du er nå på siden om installering. Som ofte er tilfellet når du installerer en ny windows server domene på en tom harddisk, er oppgraderingen modus deaktivert så klikker du bare på "Egendefinert (avansert)."
 4. Du vil bli bedt om neste der du vil installere Windows. Velg harddisken du ønsker, klikk "Neste" og vent til installasjonen er ferdig.
 5. Din nye Windows-installasjonen er fullført, og neste steg vil være å endre passordet. Du vil bli bedt om å gjenta passordet - som har å matche og så kan du fortsette å klikke på "OK".
 6. Nå er det tid for deg å konfigurere systemet. Gjør dette ved å klikke på "OPPDATER denne serveren."
 7. Da vil du bli bedt om å re-starte systemet for at oppdateringen skal skje.
 8. Du vil bli bedt om å skrive inn brukernavn og passord for å komme inn.
 9. Tilbake til den opprinnelige konfigurasjonen vinduet og klikk på "Legg til roller" funnet under "Tilpass denne serveren." Den "Legg til roller" Veiviseren vil lansere etter som du blir bedt om å klikke på "Next".
 10. Fra ROLLER LIST, velg "Active Directory Domain Services" og deretter "Neste" og deretter "Install" for at dette skal være installert i operativsystemet.
 11. "Active Directory Domain Services" er nå installert. Du kan nå lukke dette vinduet.
 12. Du er nå klar til å starte domenekontrolleren PROMOTION for å konfigurere domenetjenester. Åpne din dialog boksen og skriv inn tegnene dcpromo - dette er case sensitive, så ta hensyn til hvordan du skriver disse tegnene inn dialogboksen. Nå klikker du på "OK". Active Directory Domain Services vil nå bli lansert. Klikk "Next" og du vil bli tatt til en side diskuterer kompatibilitetsproblemer, bare fortsett å klikke på "Next" igjen.
 13. Nå er du på UTPLASSERING CONFIGURATION konfigurasjonsside. Bare å huke av boksen for "LAGE EN NY domene i en ny skog" og klikk på "NESTE.
 14. Du er nå på FOREST rotdomenet siden. Plukk ditt domenenavn, "Cherrypicker" for eksempel, og skriv det på det blanke feltet. Deretter klikker du på "Next".
 15. Du er nå klar til å sette skog funksjonelt nivå ved å merke den operative system og deretter fortsette å klikke på "Next".
 16. Du vil bli sendt til ekstra domenekontroller ALTERNATIVER side hvor du vil huke av boksen der det står "DNS server." Deretter klikker du på "NEXT.
 17. Fortsett å klikke på "Next" på skjermene som vil følge etter hverandre. Dette er standardinnstillingene sider til du kommer til siden som inneholder et sammendrag av resultatene. Klikk deretter på "Finish".

Umiddelbart etter å ha fullført denne oppgaven, kan du starte datamaskinen for alle oppdateringene som skal installeres.