O2e

Hvordan du installerer et hovedkort til en stasjonær PC

Hvis du setter sammen de ulike PC-komponenter

Hvis du setter sammen de ulike PC-komponenter, vet at du må starte med hovedkortet. Ja, er hovedkortet komponenten som vil koble de andre komponentene som CPU, strømforsyning, minne, harddisk og skjermkort sammen. Selvfølgelig må dette gå først. Forutsatt at du har datamaskinen chassis eller foringsrør klar, her er de enkle tips om hvordan du installerer den nye hovedkort.

  • Størrelse opp brettet. Forutsatt at du installerer på en frisk datamaskin casing eller chassis, størrelse opp brettet i fôringsrøret. Selvfølgelig sørge for å åpne dekselet forhånd, til begge sider være konkret. Line opp bord inne i kabinettet der boltene på chassis og styret møtes. Når du gjør dette, ta hensyn til hvordan styret på linje med den bakre enden av foringsrøret også. Det er spesifikke spor som vil kreve noen områder på hovedkortet for å passe gjennom, særlig der PCI-kort, PCIe-kort, og bakpanelet portene vil bli plassert. Når alle disse har blitt foret opp, vil neste steg være å montere styret på understellet.
  • Monter styret. Når alt har vært riktig og riktig justert, åpne opp bakpanelet sporene for at bakpanelet portene på brettet for å komme gjennom. Når det er gjort, skru på brettet. Det bør være 4-5 skruene for deg å bruke. Les bruksanvisningen som fulgte med den nye hovedkortet for å sikre at du monterer alt rett. Når styret er montert, kan du nå begynne å sette PCen.
  • Installer CPU. Dette er hjernen i datamaskinen, og det er en åpning på hovedkortet spesielt for dette. Sporet er firkantet og er vanligvis plassert øverst midten av brettet. Å installere det, trenger du et verktøy kalt ZIF-sokkelen. Du kan kjøpe denne på ulike elektronikk og datamaskin butikker. Bruk den til å utjevne CPU chip på plass. Pinnene brikken skal nøyaktig innrettet med prosessoren hullene på hovedkortet. Skyv den inn sammen med verktøyet. Hvis brikken ikke går gjennom, ikke tvinge den og prøv igjen.
  • Installasjonen av andre komponenter. Når CPU chip er på plass, kan du nå fortsette med de andre komponentene som starter med strømforsyningen. Avhengig chassiset, vil strømtilførselen enten være plassert på toppen eller bunnen. Monter strømforsyningen og koble ledningene til styret. Det vil være to konkrete strøm porter for å koble til styret. Igjen, se bruksanvisningen. Når det er gjort, plugg i minne eller RAM samt alle de andre kortene og stasjoner. Sørg for å koble strømbryteren og LED-lys i kabinettet inn i styret også. Den manuelle bør gi deg info om dette.


Når alt er montert og sikret på plass

Hvordan du installerer et hovedkort til en stasjonær PC. Størrelse opp brettet.
Hvordan du installerer et hovedkort til en stasjonær PC. Størrelse opp brettet.

Når alt er montert og sikret på plass, dobbeltsjekke alt. Igjen, se hovedkort manualen. Å teste om du har installert alt riktig, koble strømforsyningen til AVR eller UPS og slå seg på. Hvis datamaskinen starter opp til sine BIOS uten noen feil, så er du ferdig.