O2e

Hvordan du installerer linux OS

Mange PC-brukere liker å kjøre Windows og Linux OS på PC-ene sine

Mange PC-brukere liker å kjøre Windows og Linux OS på PC-ene sine. Dette kan gjøres ved å bruke en annen harddisk for Linux eller partisjonering av en eksisterende stasjon. Den enkleste og foretrukne multi-boot konfigurasjon er å bruke en helt egen stasjon for Linux, slik at den opprinnelige Windows-stasjonen vil forbli intakt. For de oppretter en server, kan Linux også være det eneste tilgjengelige operativsystemet. Linux refererer til Unix-lignende operativsystem basert på Linux-kjernen. Det er gratis og åpen kildekode programvare og kjent for sin bruk i servere.

Hvordan du installerer linux OS. Deretter velger du stasjonen i datamaskinen der du vil at installasjonen til å gå.
Hvordan du installerer linux OS. Deretter velger du stasjonen i datamaskinen der du vil at installasjonen til å gå.

De fleste datamaskiner leveres med et operativsystem forhåndsinstallert. Den håndterer driften kjører på datamaskinen. En gratis programvare operativsystem basert på Linux ble skapt, og det ble kåret Ubuntu. Det tilbyr alle tjenester som trengs for ISPer og e-posttjenester, DNS servere, FTP servere, MySQL servere, POP3/POP3s/IMAP/IMAPs, kvote, og brannmurer. Red Hat, Apache og Ubuntu er Linux-programvare distributører. Ubuntu er mye brukt fordi det er gratis og du trenger ikke å betale noen lisensavgift. Oppdateringer er også tilgjengelig for gratis og tilgjengelig på nettet.

Slik installerer Ubuntu Linux programvare du kan bruke programmet "Wubi."

  1. Det første du må gjøre er å laste ned Wubi til skrivebordet og deretter kjøre den kjørbare programmet.
  2. Deretter velger du stasjonen i datamaskinen der du vil at installasjonen til å gå. Wubi vil plassere en fil på din lokale harddisk. Den vil bruke denne stasjonen som en virtuell harddisk. Oftest C-stasjonen brukes til dette formålet.
  3. Velg en større installasjon størrelse for å tillate installasjon av andre programmer og lagring av data.
  4. Velg ditt språk.
  5. Skriv inn ditt brukernavn og passord av sikkerhetsgrunner og for installasjonen for å fortsette. Du vil bruke dette for å logge deg på datamaskinen, installere programmer og gjøre endringer i systemet.
  6. Når du klikker på "Install" Wubi vil begynne å laste ned installasjonsfilene.
  7. Når installasjonsfilene er helt lastet ned, må du starte på nytt. Start datamaskinen på nytt. Du vil se på skjermen en melding som ber deg om å velge operativsystemet som du liker, enten du liker å starte Ubuntu eller Windows. Velg Ubuntu. Dette vil fullføre installasjonen av Ubuntu Linux OS.

Mange pc-brukere liker å kjøre windows og linux OS på pc-ene sine. Når installasjonsfilene er helt lastet ned.
Mange pc-brukere liker å kjøre windows og linux OS på pc-ene sine. Når installasjonsfilene er helt lastet ned.

En annen måte å installere Ubuntu Linux programvare med:

  • En Ubuntu-CDen
  • En Internett-tilkobling

Alt du trenger å installere Linux kommer i en CD som gir et komplett arbeidsmiljø. Du kan få den ekstra programvaren du trenger på nettet for din installasjon. Den tilgjengelige grafiske grensesnittet gjør installasjonen enkel og rask. Datamaskinen vil ha tilgang til, tegning og grafikk applikasjoner og spill etter Linux er installert.

Datamaskinen er nå klar til å arbeide til maks

Datamaskinen er nå klar til å arbeide til maks. Du vil ha det fungerer slik du vil ha den og nyte dens funksjoner i tillegg. Arbeider på en datamaskin er så mye gøy som det er funksjonelt. Du kan nå søke etter informasjonen du trenger, spille en rekke spill og med lytte til din favorittmusikk og se noen videoer.