O2e

Hvordan du kan beskytte deg mot identitetstyveri på facebook og andre nettsamfunn

Det er en forferdelig følelse når svindlere lure deg og dine velmenende venner på din egen Facebook, Twitter og andre nettsamfunn. Det var en historie på MSNBC nettstedet postet i fjor om en mann som Facebook-konto ble hacket og infiltrert av svindlere for å få penger fra hans bekymrede venner. Alle tok det for forbrytelsen å skje var en statusmelding som sa mannen trengte hjelp med en gang. Hans velmenende venner gikk straks til unnsetning og sendte penger etter retninger som ble sendt via e-post hans. Da Facebook endelig fikk til å deaktivere kontoen sin, hadde skaden er gjort. Det er forferdelig er det ikke? Du ville ikke at dette skal skje med deg, ikke sant? Den gode nyheten er at dette kan forebygges. Identitetstyveri kan bli stoppet kaldt hvis du tar følgende forebyggende tiltak.

Hvordan du kan beskytte deg mot identitetstyveri på facebook og andre nettsamfunn. Aldri følger en lenke fra e-posten din.
Hvordan du kan beskytte deg mot identitetstyveri på facebook og andre nettsamfunn. Aldri følger en lenke fra e-posten din.

  • Aldri følger en lenke fra e-posten din. Hvis du mottar en e-post som bærer navnet til en venn med instruksjoner til å klikke på linken for å gå direkte til din Facebook-side, ikke følger den. Selv om dette er en vanlig praksis i Facebook, har du fortsatt ikke ville vite om koblingen er legitim. I stedet for å klikke på linken i e-postmeldingen, avslutter siden og logge på fersk på Facebook-nettstedet. Du bør også gjøre det samme for de andre sosiale nettverk kontoer.
  • Holde din personlige informasjon offline. Hvis det er mulig å søke om noe som vil trenge din personlige informasjon som personnummer, adresse, bankopplysninger, førerkort, og så videre, gå og pendle til stedet hvor du trenger til fil eller levere disse opplysningene. Hvis dette ikke er mulig, må du sørge for at du har muligheten til ikke å oppgi disse opplysningene spesielt på nettsamfunn der det ikke er nødvendig likevel. Du må være veldig smart å gi ut din personlige informasjon fordi identitetstyveri skjer oftere enn du tror.
  • Endre passord regelmessig. Regelmessig i tilfelle av nettsamfunn betyr at alle tre til seks måneder. Sørg for at dine passord vil ikke være lett å finne ut ved hjelp av case sensitive tegn og alfanumeriske kombinasjoner. Prøv å holde passordet i hodet i stedet for å skrive den ned. Det er lett å forlegge det du hadde skrevet ned og enklere for at dette skal ende opp i hendene på en svindler.
  • Ikke fall for en telefonsamtale. Det er virkelig ufattelige hvordan folk fortsatt falle for noen på den andre enden av linjen som er hevdet å være en representant for denne eller at nettsamfunn som ønsker å rydde opp en sak om personlig informasjon . Du tror du vil falle for dette? Vel, andre har! Hvis du mottar et anrop av denne art, bare henge opp. Gå til din nettsamfunn og informere ditt nettverk av venner om hva som skjedde. Gå videre likevel ved å varsle administratoren av nettstedet om dette forsøket på å lure deg.
  • Være veldig konservativ å dele informasjon på nettet selv med venner. Selv når du bruker den private meldinger alternativet, bør du aldri oppgi informasjon som tyver kan bruke til å stjele fra deg. Husk at når de forsøker å hacke seg inn på din konto og bli vellykket i prosessen disse, kan de lese alt inkludert private meldinger.


Disse forslagene vil og kan bidra til å beskytte ditt privatliv, men det er den beste løsningen hvis du er villig til å ta det: slutte sosiale nettverk. Ditt liv vil bli rikere og lykkeligere uten drama for å få online for dine virtuelle venner.