O2e

Hvordan du kan beskytte mot makrovirus

Microsoft-programmer som Word og Excel er ofte mål for makrovirus fordi disse programmene inneholder en funksjon som heter makro. Denne funksjonen viktigste formål er å hjelpe Word og Excel-brukere lage et skript for flere dokumenter som må formateres på en bestemt måte. Skript eller kommandoer brukes i makro til å gjenskape det formatet du designe for dokumentene dine. Dette eliminerer behovet for manuell formatere hvert dokument du oppretter, gjør formatering enklere og mindre tidkrevende.

Dessverre

Hvordan du kan beskytte mot makrovirus. Ta forsiktig når du åpner vedlegg.
Hvordan du kan beskytte mot makrovirus. Ta forsiktig når du åpner vedlegg.

Dessverre er Macro også utsatt for virusangrep, som kan infisere dokumentene du gjør på datamaskinen. Disse infiserte dokumenter kan spre seg som ild i tørt gress over hele datamaskinen og på andres datamaskiner når du sender dem de infiserte filene. Du kan beskytte datamaskinen og dokumenter fra makrovirus ved å følge forslagene nedenfor.

Ta forsiktig når du åpner vedlegg.
E-postvedlegg er portaler som virus kan bruke til å infisere datamaskinen. Når du vise eller laste ned en infisert makro dokument på harddisken viruset lett kan spres datamaskinen. Ikke åpne vedlegg, selv om de kommer fra personer du kjenner godt. Makrovirus kan leveres med replikere kolleger eller venner e-postadresser gjør du tror de vil være trygt å åpne fordi de er fra pålitelige kilder. Din e-posttjeneste kan gi et antivirusprogram som kan sjekke vedlegget, men noen ganger kan de også bli overlistet av disse virusene. Umiddelbart slette e-post med vedlegg for å redusere risikoen for å kjøre en makro virus på datamaskinen din.

Installere et antivirusprogram på maskinen din.
Beskytt datamaskinen ved å installere et antivirusprogram som kan umiddelbart varsle deg når et makrovirus prøver å snike på harddisken. Pålitelig antivirus programvare er nødvendig for å kjøre på personlige datamaskiner, spesielt hvis det er på et datanettverk. Dele filer på uten virusbeskyttelse kan raskt infisere alle datamaskinene et nettverk. Antivirusprogrammer kan oppdage og fjerne makrovirus, men noen er mer effektive enn andre. Les antivirus vurderinger for å se hvilke som er høyere i håndteringen makrovirus.

Installere et antivirusprogram på maskinen din. Unngå å bruke makrofunksjonen.
Installere et antivirusprogram på maskinen din. Unngå å bruke makrofunksjonen.

Unngå å bruke makrofunksjonen.
Prøv å unngå å bruke Macro-funksjonen i Microsoft Office-programmer hvis du føler at det er en stor risiko for å bli smittet av makrovirus. Du kan benytte Template-funksjonen når du trenger en formatert dokument. Du kan formatere et nytt dokument og lagre det som en mal. Det kan ta opp mer tid og krefter enn å bruke makrofunksjonen, men det er fortsatt raskere enn manuelt lage formatet for hvert dokument. Det vil også i stor grad redusere risikoen for å bli smittet av makrovirus.

Makro-funksjonen i Microsoft Office-programmene automatiserer lett dokumentets format, men det gjør også datamaskinen sårbar for makro virusangrep.