O2e

Hvordan du kan forbedre PC - ens harddisk svar

Disk rengjøre og defragmentere harddisken (e) for å optimalisere ytelsen

PCen er avhengig filene holdt på harddisken for omtrent alt det kan gjøre. Det er behov for en sporadisk 'tune-up ", en økt med TLC (tender loving care) - eller, i datamaskinen si, en" Diskopprydding "og" defragging'. Dette gjøres best etter en dag økten når du gir dine gamle datafiler en fjær rydde ut.

Hvordan du kan forbedre PC - ens harddisk svar. For det første, disk opprydding (start & ndash> programmer & ndash> tilbehør & ndash> systemverktøy & ndash> disc cleanup).
Hvordan du kan forbedre PC - ens harddisk svar. For det første, disk opprydding (start & ndash> programmer & ndash> tilbehør & ndash> systemverktøy & ndash> disc cleanup).

Hvis du har massevis av backup filer på disken og andre ting du ikke lenger trenger - akkurat som vi rådes til å de-rot våre hjem, skrivebord, kontorer, etc. - din pc trenger samme type oppmerksomhet fra tid til annen. Du kan også ha programmer og funksjoner du ikke bruker lenger, og hvis du er sikker på at du aldri vil, kan de bli slettet også. Dette sparer plass og vanligvis forbedrer ytelsen til harddisken.

Harddisken går for det meste av tiden datamaskinen er slått på. Det er en elektro-mekanisk enhet med to operasjoner:

 • Å sende data.
 • Å lagre data til og fra datamaskinens hovedminne chip, den sentrale processing unit og hovedminne.

En datamaskin fungerer i hastigheter vi mennesker finner vanskelig å forstå. Binære data beveger seg langs ledninger og spor (busser) så raskt at en hel bok kan være på skjermen på kortere tid enn du kan få opp fra stolen og gå plukke opp en kopi fra bokhyllen på tvers av rommet. OK, betyr det ikke egentlig vise alle av boken på en gang - akkurat som du må lese en ekte bok side for side - men det er alt det tilgjengelig hvis du blar.

Windows er det mest populære operativsystemet for frittstående pc av en lang vei, og fungerer best hvis filene er lagret i en fin, ruinparken, sekvens - i sammenhengende blokker. Så gi PCens harddisk (e) er en annen melodi opp og kjøre disse to hjelpeprogrammer.

 1. For det første, disk opprydding (Start & ndash> Programmer & ndash> Tilbehør & ndash> Systemverktøy & ndash> Disc Cleanup). Bestem hvilke slags filer du har råd til å slette - alternativene som vises i Diskopprydding listen er:
  • Midlertidige Internett-filer: Disse "cookies" er små filer som sendes og lagres på din PC slik at du kan bli identifisert som en tidligere bruker på mange nettsteder. Du kan slette disse hvis du har dine brukernavn og passord trygt husket.
  • Nedlastede programfiler: Du bør vite hvis du laster ned og installerer programfilene. Men hvis din PC blir brukt av mange forskjellige brukere (f.eks en godt brukt familie pc), kan andre brukere har installert programmer du ikke kjenner - beware.
  • Recycle Bin: Når en fil er slettet, blir dataene ikke fjernes fra harddisken - bare adresseopplysninger er. Filen er notert i din "Recycle Bin" i tilfelle du ombestemmer deg og bestemmer du ikke ønsker å slette den likevel. Hvis du er sikker, så nå er det på tide å bli kvitt uønskede og gamle filer du tidligere har merket for sletting.
  • Midlertidige filer: Når du laster ned en fil vedlagt en e-post eller andre grunner, blir filen lagret midlertidig i en mappe inne i windows katalogen / mappen på harddisken. Det er ikke veldig lett å finne. Når du jobber på en fil, er det vanlig praksis å deretter lagre den på nytt i dine "Dokumenter"-mappen. Så nå har du minst to kopier av denne filen - en eldre og en nyere. Du trenger egentlig ikke trenger begge, det finnes bedre måter å holde en ekstra kopi - UE for en annen artikkel! Så den midlertidige filen (den eldre) kan slettes.

  Disk rengjøre og defragmentere harddisken (e) for å optimalisere ytelsen. For å gjøre det meste ut av denne nyvunne plass, kjør 'defrag ", den de-fragmenter verktøyet.
  Disk rengjøre og defragmentere harddisken (e) for å optimalisere ytelsen. For å gjøre det meste ut av denne nyvunne plass, kjør 'defrag ", den de-fragmenter verktøyet.

  Windows tilbyr en visning boksen nedenfor denne listen, slik at du kan gjennomgå filer i noen av kategoriene der du har igjen en hake på boksen til venstre side av listen.

 2. For å gjøre det meste ut av denne nyvunne plass, kjør 'defrag ", den de-Fragmenter verktøyet. Dette reduserer filen fragmentering av re-sortering filer, flytte dem inn lettere administrerte biter. Mens det er noen filer som operativsystemet ønsker å holde på ett sted, ved å redusere arbeid for disken hoder du kan lage din maskin prestere bedre.

  Defrag fungerer best uten avbrudd. Eventuelle programmer som kjører i bakgrunnen, som anti-virus programvare, kan føre til Defrag å starte sin kjøre igjen og igjen. For å unngå dette, kan du starte PCen ved hjelp av en ren oppstart alternativet.

 3. Kjør msconfig: Klikk Start & ndash> Kjør, skriv 'msconfig "i tekstboksen, og klikk deretter på OK. Dette åpner System Configuration Utility.
  • På den første kategorien - Generelt, velg 'Selektiv oppstart "og bare tick.
  • Laste statiske VxDer.
  • Laste miljøvariabler.

  Klikk OK, slik at datamaskinen startes på nytt ved hjelp av disse nye innstillingene.

 4. Kjør Diskdefragmentering: Velg Alle programmer -> Tilbehør -> Systemverktøy -> Diskdefragmentering under 'start', eller fra disken egenskapene vinduet [høyreklikk på stasjonsbokstaven i min datamaskin, bunn alternativ], se under "Verktøy" Kategorien ruten. Nyere versjon av defrag utgangspunktet sjekker platen for fragmentering.

  Hvis du har en stor harddisk eller aldri har kjørt verktøyet før, kan det ta lang tid. Noen brukere setter denne til natten. Når defrag er fullført, kan det være lurt å lese loggfilen. Vær forsiktig - Dermed kan gjøre deg til en datanerd!

 5. Husk r un msconfig: Slik åpner system config igjen - trinn 4. Velg Normal oppstart i kategorien Generelt.

Du bør finne du har mer diskplass og din pc skal fungere litt raskere.