O2e

Hvordan du kan gjenopprette slettede ISO - filer

En ISO-fil extension er en type plate image filformat som er basert på ISO-9660 standarden. Dette er svært nyttig for sikkerhetskopiering CDer eller DVDer siden det duplikater hver eneste bit av data fra den opprinnelige platen. Fra rådata til filsystemet opplysninger, ISO-filer kopiere den.

Dette er forskjellig fra å kopiere alle filene på platen til en ekstern harddisk eller til en annen stasjon. Hvis du bare kopiere filer, kan platen hodeinformasjon vill under kopieringen. Dette er grunnen til at mange foretrekker med ISO filen fordi andre enn dupliserer alt fra en plate, den kan også brukes til å bringe platen tilbake til sin opprinnelige versjon i tilfelle noen endringer i.

I tilfelle du har utilsiktet slettet en ISO-fil, og du trenger å gjenopprette det så det kan enkelt gjøres ved hjelp av en fil utvinning programvare. Her er fremgangsmåten du trenger å gjøre for å prøve å gjenopprette sletter ISO-filer.

Hvordan du kan gjenopprette slettede ISO - filer. Laste ned en fil utvinning programvare.
Hvordan du kan gjenopprette slettede ISO - filer. Laste ned en fil utvinning programvare.

  • Laste ned en fil utvinning programvare. Du trenger en sterk og pålitelig filgjenoppretting programvare for å øke sjansene for å bli i stand til å gjenopprette ISO-filer. Du kan laste ned denne programvaren over Internett, og du kan finne demoversjoner eller gratis programvare hvis du ikke ønsker å bruke. Du kan prøve å laste ned Recuva data-programvare. Etter nedlasting av programvare, installerer den på datamaskinen din. Det er best å installere programvaren på en annen stasjon for å sikre at det ikke vil over skrive på filen du vil gjenopprette.
  • Kjøre programvaren. Når den er installert på datamaskinen, dobbeltklikker du på ikonet for å kjøre programvaren. En "Recuva Wizard" vinduet og klikk på "Neste".
  • Søke etter filene. Etter å ha klikket på "Neste"-knappen, velg filtypen du ønsker å gjenopprette. I dette tilfellet velger ISO-filer. Hvis du ikke er sikker, velger "andre". Dette vil vise alle filene du har slettet som kan utvinnes. Når du er ferdig, klikk på "Neste" og velg filen der du sist lagret slettet filen. Klikk på "Next" og deretter sjekke boksen for "Aktiver dyp scan". Dette vil grundig skanne filplasseringen og dette kan ta en stund det er derfor det er best å gjøre dette om natten for å la datamaskinen åpen. Klikk "Start" for å begynne søket.
  • Gjenopprette filene. Når skanningen er fullført, kan du nå søke etter filene du vil gjenopprette. Klikk på ISO-filen du ønsker og klikk på "Restore"-knappen. Velg hvor du vil lagre den gjenopprettede filen. Det vil være bedre hvis du lagrer den i en annen plassering eller i en ekstern harddisk for å sikre at det ikke vil overskrive på andre filer. Klikk på "OK"-knappen når du er ferdig deretter avslutte programmet.


ISO-filer er stor for å gjøre backup, men noen ganger kan det ikke unngås ved et uhell sletter noen filer. Det er derfor hvis du trenger å gjenopprette slettede ISO-filer og deretter prøve å laste ned en god datarekonstruksjon programvare for å få de ISO-filer tilbake.