O2e

Hvordan du kobler en faksmaskin til et kontornettverk

Faksmaskiner kan virke utdatert

Faksmaskiner kan virke utdatert, med dagens utbredelse av e-post, skanning og Teleconferencing. Imidlertid har faksing fortsatt betydning på arbeidsplassen, som det lar bedrifter enkelt sende kopier av dokumenter til andre virksomheter uten oppstyr av å kjøre det gjennom en datamaskin. Dette kan være spesielt nyttig for dokumenter som må signaturer eller merknader. Også noen forretningsfolk er fortsatt gamle-skolen. De ønsker å ha en trykt-out dokumentet i stedet e-post eller SMS-meldinger. Noen offentlige kontorer kan også foretrekker faksing, spesielt med behovet for å reflektere håndskrevne signaturer på dokumenter.

Hvordan du kobler en faksmaskin til et kontornettverk. Plugg i alle faksen maskinens ledninger.
Hvordan du kobler en faksmaskin til et kontornettverk. Plugg i alle faksen maskinens ledninger.

I denne tilkoblet verden, men har faksmaskiner hadde en oppgradering. Mange dyrere modeller fra populære merker som Brother, vil Panasonic og Sharp inkluderer nå nettverkstilkobling, slik at du kan dele faksmaskinen med resten av nettverket.

I noen tilfeller vil faksmaskinen være en frittstående faks

I noen tilfeller vil faksmaskinen være en frittstående faks. I andre tilfeller kan det være en alt-i-ett skanner, kopimaskin, skriver og faks. Selv om dette kanskje ikke nødvendigvis være et kontor arbeidshest, kan det gjøre jobben sin godt i et lite kontor eller hjemmekontor miljø.

  • Plugg i alle faksen maskinens ledninger. Dette vil vanligvis inneholde strømledningen og telefonledningen, som skal koble til telefonlinjen RJ-11-kontakt. Hvis faksmaskinen har en USB-tilkobling, koble den deretter også.
  • Deretter finne ut om faksmaskinen kan koble til nettverket med en LAN-kabel. Hvis den kan, vil du trenger for å sikre en Ethernet-kabel som er lang nok til å kjøre fra faksmaskinen til din bredbåndsruter.
  • Hvis kontoret nettverket kjører en DHCP-server, eller om hver port har en tildelt IP-adresse, vil du ikke trenger å gjøre noe mer å sette opp nettverket. Du kan nå søke etter faksmaskinen som en annen tilkoblet enhet på nettverket. Mesteparten av tiden, kan du gjenkjenne den som en nettverksskriver.
  • Hvis faksmaskinen kom med en installatør CD eller DVD, kan du kjøre det nå. Det er best å gjøre dette etter at datamaskinen har nettopp blitt startet opp for en ny start.
  • Når du har installert programvaren, vurdere søknaden om hvordan du kan sende fakser fra datamaskinen. Du kan også bruke dette grensesnittet for å hente fakser fra den nettverksbaserte faksmaskin hvis modellen støtter lagring av myk-kopier og ikke bare utskrifter.
  • Må du kjøre installasjonsprogrammet CD på andre datamaskiner som trenger å koble til maskinen.
  • Ulike faks modeller kan leveres med ulike grensesnitt og ulike programvare. Når du er i tvil, ta kontakt med merkets teknisk støtte hotline via telefon eller e-post.


Kontornettverk gjør det enkelt å dele ressurser

Kontornettverk gjør det enkelt å dele ressurser, for eksempel skrivere, lagring og selv faksmaskiner. Dra nytte av dette, som kan være spesielt nyttig i et lite kontormiljø. Du trenger ikke å kjøpe en faksmaskin for hver avdeling eller gulv. Du kan kjøre et enkelt faksmaskin og har alle koble til det gjennom sine datamaskiner.