O2e

Hvordan du kobler en parallell enhet til en datamaskin

Parallell port

Parallell port, ofte referert til som "skriver port", er en type input plug funnet på datamaskiner og brukes til å koble et utvalg av eksterne enheter som skrivere, Zip-stasjoner, eksterne modemer eller skannere. USB-grensesnittet har det meste erstattet metoden for å koble eksterne enheter som bruker parallellporten. Noen av de nyere datamaskiner faktisk ikke lenger inkludere parallellporten i casing deres. I tilfelle datamaskinen har fortsatt denne kontakten, og du ønsker å koble til en parallell enhet til det, her er fremgangsmåten for hvordan du skal gå om det.

Slå systemet av og koble den fra strøm.
Husk at når du installerer eksterne enheter på en datamaskin, må man slå av datamaskinen for sikkerhets skyld.

Ta en titt på CPU og finn parallellporten.
For datamaskiner kjøpt i år 2006 og utover, fikk datamaskinprodusenter alle porter fargekodet, så i tilfelle av parallellporten, bare se for porten farget magenta eller blå. Hvis du kjøpte datamaskinen før år 2006, er å se hva du kan gjøre for porten som har 25 pinholes på den.

Hvordan du kobler en parallell enhet til en datamaskin. Slå systemet av og koble den fra strøm.
Hvordan du kobler en parallell enhet til en datamaskin. Slå systemet av og koble den fra strøm.

Koble den parallelle kabelen til porten funnet på datamaskinen tårnet.
Datamaskiner vil oftere enn ikke, har bare én parallellport. Og oftest enn ikke, har du allerede en enhet bruker den porten. Hvis dette er tilfelle, kan du kjøpe en parallellsplitter fra en elektronisk butikk eller datamaskin deler butikken og deretter koble begge parallelle kabler ned i den før du setter splitter inn parallellporten funnet på datamaskinen.

Koble den parallelle kabelen til porten i feltet til ekstern enhet.
Kontroller at enheten er riktig slått av før du kobler til kabelen til den tilsvarende porten.

Slå på både ekstern enhet og datamaskin på.
Vent til systemet for å laste opp og gå videre til neste trinn.

Ta en titt på CPU og finn parallellporten. Koble den parallelle kabelen til porten funnet på datamaskinen tårnet.
Ta en titt på CPU og finn parallellporten. Koble den parallelle kabelen til porten funnet på datamaskinen tårnet.

Installere den nødvendige programvare eller drivere for parallell enhet til å fungere.
De fleste operativsystemer fikk drivere for nesten alle enheter tilgjengelig, slik at disse enhetene å være plugget og spilte umiddelbart etter installasjon. Men for å være sikker på at du ikke vil ha noen problemer med enheten, må du installere driverne som kom inn med produktet. Ta CD og pop den i stasjonen og følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

Som nevnt tidligere, noen nye datamaskiner ikke lenger inkluderer parallellporten i sin pakke. Hvis dette er tilfelle kan du kjøpe en parallell-til-USB adapter og bruke den til å koble den parallelle enheten til datamaskinen via USB-porten.