O2e

Hvordan du kobler et trådløst LAN

I et hjem eller kontor miljø

I et hjem eller kontor miljø, kan dele en enkelt Internett-tilkobling være en fordel, i form av kostnadskutt og effektivitet. Sette opp et hjemmenettverk eller lite kontornettverk vil også gi sine brukere fordelen av ikke å måtte bruke for mye på ledninger, noe som kan ta tid og krefter. For dette formål, ville et trådløst LAN være det beste alternativet.

Et trådløst LAN er egentlig et nettverk der flere datamaskiner (og enheter) dele en bredbåndsforbindelse til Internett-tilkoblinger, vanligvis DSL eller kabel. Ressursene på nettverket ikke bare omfatter skrivere, men også nettverksskrivere, nettverksbaserte faksmaskin og selv mobiltelefoner.

Velge elementer for et trådløst LAN vil ta litt bestemmer, som ikke alle enheter er like. Sette opp kan ta de samme trinnene, tøffe.

Hvordan du kobler et trådløst LAN. Bestem på utstyret som passer dine behov.
Hvordan du kobler et trådløst LAN. Bestem på utstyret som passer dine behov.

  • Bestem på utstyret som passer dine behov. Det er bokstavelig talt dusinvis av merker og modeller av rutere for å velge mellom. Disse inkluderer Linksys, D-Link, Buffalo, Netgear, og selv Apple. Nesten alle disse er kompatible med dagens 802.11g-standarden, så hva du må se etter er den beste balansen mellom pris og ytelse.
  • Noen trådløse rutere støtter utkastet "N" eller "N"-spesifikasjonen, som er en oppgradert WiFi-standarden som gjør at utvidede områder og sterkere signaler, som overvinner den vanlige begrensningen av "G"-standarden. Men kanskje eldre enheter og datamaskiner støtter bare tregere "B" standard, så sørg for at ruteren du kjøper er bakover-kompatibel.
  • De fleste rutere vil ha minst fire Ethernet-porter på baksiden, som er nyttig når du er daisy-kjeding forskjellige rutere for et større nettverk, og hvis du har enheter som en kablet tilkobling vil være nødvendig. De fleste rutere vil være innenfor 75€ til 150€ rekkevidde, med mindre den har spesielle funksjoner. For eksempel Apples Time Machine fungerer også som et nettverk lagring og som en automatisk backup for Apple-maskiner, så det vil koste i overkant av 375€ avhengig av kapasiteten.
  • Når du har kjøpt ruteren, må du sette den opp. Først, koble Ethernet-kabelen fra DSL-eller kabelmodemet til "Internett" eller "Line" port på ruteren. Deretter kobler en datamaskin direkte med en av de nummererte Ethernet-porter på baksiden.
  • Åpne en nettleser og tilgang 192.168.x.1. Erstatt "x" med enten 0 eller 1, som vil avhenge ruterens merke eller produsent. Dette vil åpne setup-grensesnittet.
  • Konsultere ruterens manual for å se hvordan du jobber gjennom oppsettet. Du vil vanligvis trenge å levere flere biter av informasjon for å koble til din ISP, som PPPoE brukernavn og passord, DNS og lignende. Med noen kabel-leverandører, men disse er automatisk tildelt og tilkobling er plug-and-play.
  • Oppsettet ditt trådløse nettverk. Du må gi den et navn. Deretter velger et nivå av sikkerhet. Velg blant WEP, WPA og WPA2. For best resultat, velge den høyeste grad av sikkerhet at datamaskiner og andre enheter vil støtte. For eksempel, hvis en av datamaskinene kan bare støtte WPA, men ikke WPA2, så gå for WPA.
  • Velg en sikker passordfrase. Hvis det er vanskelig å huske, og deretter skrive det ned eller lagre den på en tekstfil, slik at du enkelt kan koble datamaskiner som du legger dem. For ekstra sikkerhet, kan du også aktivere MAC-adresse filtrering, men dette vil gjøre det vanskelig å legge til nye enheter i nettverket uten å vite deres MAC-adresse.
  • Lagre innstillingene og starte ruteren.


Ruteren bør allerede være å jobbe på dette punktet

Ruteren bør allerede være å jobbe på dette punktet. Koble hver medlem av nettverket til ruteren ved hjelp av passord. Teste om Internett-tilkoblingen virker riktig.