O2e

Hvordan du manuelt fjerne et virus fra datamaskinen eller flyttbar disk

Få tips om hvordan du fjerner datavirus på egen hånd

Enhver datamaskin som er koblet til Internett må beskyttes mot datavirus , spyware, malware og trojanere. En god brannmur og et antivirusprogram er absolutt viktig hvis du opererer på et Windows-operativsystem, men du vil også ønsker disse funksjonene med andre operativsystemer som Mac, Linux og lignende. Selvfølgelig bør kommersiell antivirus-programvare og gratis Virusfjerningsverktøy operere i bakgrunnen hele tiden å søke etter tilstedeværelse av virus og annen malware på harddisken.

Det er tider, men når en full virus scan er unødvendig og for tidkrevende. Du har kanskje allerede vet at datamaskinen har blitt infisert, men kanskje ikke ønsker å kjøre gjennom en full-system scan. Heldigvis er det noen tiltak du kan ta for å fjerne virus på egen hånd. Trinnene i denne artikkelen gjelder for de fleste Windows-operativsystemer, og de antar at du kjenner plasseringen og navnet den spesifikke virus eller malware som har infisert datamaskinen.

  1. Sikkerhetskopiere. Før alt annet, sikkerhetskopiere filene dine. Du er sikkert forfallen for det likevel, ikke sant? Sikkerhetskopiere alle viktige filer til en ekstern harddisk eller DVD-er.
  2. Start på nytt. Start datamaskinen på nytt i sikkermodus. For å gjøre dette, slår på datamaskinen. Så snart du ser noe på skjermen, begynner å trykke på F8. Du vil bli omdirigert til en meny som gir deg flere oppstartsalternativer. Velg Sikkermodus.
  3. Ledeteksten. Skriv inn ledetekst. For å manuelt fjerne et virus, enten fra datamaskinens interne harddisk eller annen ekstern eller flyttbar disk, må du bruke ledeteksten. Finn det via Start-menyen blant programmer. Command Prompt er en av tilbehør.
  4. Finne viruset filen. Finne uakseptable virus filen. Somehow du visste dette viruset fikk gjennom brannmuren. Kanskje du tilfeldigvis lastet den med en e-post, slik at du finner den i e-postvedlegg mappen. Kanskje du så navnet i en virus rapport deretter kom over det mens du søker etter en annen fil. Ofte med Windows OS, vil et virus dukker opp i systemet mappen eller midlertidig mappe. I alle fall, åpne mappen med viruset. For instruksjon skyld, la oss si vi har et kalt greek_gift.vbs
  5. Fjerne tillatelser. I ledeteksten, fjerne tillatelser av viruset, til å starte programmering med følgende kommando (erstatte navnet på din egen virus for greek_gift): attrib-r-en-s-h greek_gift.vbs
  6. Fjern fil. Nå som du har svekket virus, skylle den ut av datasystemet. I ledeteksten skriver: del greek_gift.vbs å fullføre fjerningen.

  Hvordan du manuelt fjerne et virus fra datamaskinen eller flyttbar disk. Få tips om hvordan du fjerner datavirus på egen hånd.
  Hvordan du manuelt fjerne et virus fra datamaskinen eller flyttbar disk. Få tips om hvordan du fjerner datavirus på egen hånd.

  Restart datamaskinen i normal modus (ikke trykk F8 ved oppstart) og kjøre en full system scan med en etablert antivirus / antimalware program. Malwarebytes 'Anti-Malware er et gratis program som kan identifisere de fleste virus og andre infeksjoner. Hvis viruset infiserer datamaskinen forblir eller har dukket opp på et annet sted på systemet, vil skanningen avsløre problemet. Du kan deretter kjøre opprydding som følger med programmet, eller du kan følge trinnene ovenfor hvis du foretrekker å fjerne infeksjonen manuelt.