O2e

Hvordan du manuelt montere en stasjon i linux

Å montere en ny harddisk på Linux skal brukes som en ekstra harddisk for dine data kan enkelt gjøres ved å formatere harddisken gjennom skallet spørsmål. Trinnene nedenfor vil guide deg gjennom formateringen prosessen.

Hvordan du manuelt montere en stasjon i linux. Installer harddisken.
Hvordan du manuelt montere en stasjon i linux. Installer harddisken.

En. Installer harddisken
Hvis du ikke er sikker på hvordan du installerer en ny harddisk på datamaskinen, kan du følge instruksjonene i manualen som fulgte med harddisken eller følg trinnene nedenfor.

Kontroller at datamaskinen er slått av og ikke er koblet til stikkontakten. Du ønsker å være sikker på at du vil ikke få et elektrisk støt mens du håndterer datamaskinen. Neste fjern sidepanelet på CPU din for å få tilgang til de kablene inni. Skyv den nye harddisken i sporet under eller over den installerte harddisken. Bruk skruene til å holde harddisken på plass. Det vil være to kablene du trenger for å koble til harddisken din, er det første IDE-kabelen, og deretter den andre er strømkabelen. IDE-kabelen er bredere enn strømkabelen slik at dette vil gjøre det enklere for deg å gjenkjenne dem. Plasser enden av den større kabelen til baksiden av platelageret hvor det er en lang rekke av pinner. Skyv IDE-kabelen på plass. Koble til strømkabelen i sporet der det er fire pinner. Kontroller at alle tilkoblingene er sikre deretter erstatte paneler og strøm opp CPU din.

2. Den fdisk
Kjører fdisk-kommandoen på shell prompt vil vise deg alle diskene som er koblet til datamaskinen. Hvis du har installert den nye harddisken riktig da fdisk-kommandoen vil oppdage det på datamaskinen din, fra roten skriv inn kommandoen # fdisk / dev / hdb

Den fdisk. Partisjonere harddisken.
Den fdisk. Partisjonere harddisken.

Resultatet vil vise om maskinen gjenkjenner harddisken du nettopp installerte. Avhengig av posisjonen din harddisk spiller på datamaskinen din vil du enten bruke "hdb" for "første IDE slave" eller "hdd" for "andre IDE slave".

3.. Partisjonere harddisken
For å opprette en ny partisjon på harddisken type "n", og trykk på enter. Kommandoen "n" legger til en ny partisjon. Skriv inn kommandoen "p" og deretter taste inn nummeret "1" for å lage en partisjon på harddisken. Ved å opprette bare denne ene partisjonen kan du bruke hele plassen på harddisken. Nå skriver du kommandoen "w" som vil skrive og lagre partisjonstabellen på harddisken. Fra roten skriv # mkfs & ndashc & ndasht ext3 / dev/hdb1 å formatere partisjoner mens det sjekker for dårlige blokker på disken.

4. Monter harddisken
Bruk mount kommandoen for å velge mount punkt eller der stasjonen skal nås. Fra roten skriv # mkdir / disc1 og skriv # mount & ndasht ext3 / dev/hdb1 / disc1. Deretter må du oppdatere / etc / fstab fil ved å skrive # vi / etc / fstab. I resultatene inn harddisken som:

/ Dev/hdb1 / disc1 ext3 defaults 1 2

Tallene 1 og 2 bestemmer når mount point blir sikkerhetskopiert hvis en dump pågår. Skriv inn # df & ndashh å se informasjon om den nylig montert harddisk.

Lagre og lukk skallprompten starte datamaskinen på nytt, og da kan du bruke den nye harddisken på datamaskinen.