O2e

Hvordan du oppretter en DOS boot - CD

Å gjøre en ms-dos boot disk eller CD

En MS-DOS Boot CD er et medium som brukes til å starte en CD i stedet for harddisk på Windows oppstart. En støvel CD består av programmer og DOS-kommandoer som er komprimert i flyttbare datalagring. Dette flyttbare datalagring er i stand til å laste og kjøre operativsystemer eller andre støtteprogrammer.

Hvordan du oppretter en DOS boot - CD. Å gjøre en ms-dos boot disk eller CD.
Hvordan du oppretter en DOS boot - CD. Å gjøre en ms-dos boot disk eller CD.

En Boot CD er også brukt i:

  • installerer operativsystemer
  • gjenopprette tapte data
  • programvare og maskinvare feilsøking
  • programvare demonstrasjon
  • data sletting
  • tilpasse operativsystemet
  • administrativ tilgang som tillater brukere å hente glemte passord
  • lasting spill.
Boot CD kan bare kjøres automatisk gjennom oppstart hvis datamaskinen har en innebygd program som oppfyller boot cd
standarder. Denne innebygde programmet fungerer som en utløser som utfører programmer som finnes i boot CD. Det er også flere typer boot CD, siden hver operativsystem har forskjellig innhold som kreves for sin boot CD. Dette innebærer at en boot-CD må være kompatibel til å kjøre med den angitte operativsystemet det er designet for.

Trinn 1

Sett inn en CD i datamaskinens CD-ROM-stasjonen. Brukere kan bruke en overskrivbar CD eller en tom CD i dette tilfellet.

Trinn 2

Når CD-en er satt inn i CD-ROM-stasjonen, åpne "Min datamaskin" gjennom ikonet plasseres på skrivebordet eller ved å velge den fra Windows "Start"-menyen.

Trinn 3

Trinn 1. Trinn 2.
Trinn 1. Trinn 2.

I "Min datamaskin"-vinduet, peker med musen på ikonet for datamaskinen stasjonen (vanligvis D :). Høyreklikk på ikonet, og velg deretter "format".

Trinn 4

Når "Format" klikkes, vil et vindu boks vises. Løsninger leveres i format-vinduet der brukerne kan velge mellom en rekke handlinger. Sjekk boksen som indikerer "Opprett en MS-DOS oppstartsdiskett".

Trinn 5

Klikk på "Start"-knappen etter å ha sjekket "Opprett en MS-DOS oppstartsdiskett" boksen.

Trinn 6

Brukere kan også kopiere flere filer til sine boot CDer. Filer som legges til boot CDer er programmer eller prosesser som brukeren velger å kjøre på systemets oppstartsfasen. Dette er gjort for å støtte operativsystemet i lanseringen andre programmer eller verktøy som Anti-virus programvare og maskinvaredrivere.

Trinn 7

Det er også flere typer boot-CD som har innhold spesielt designet for ulike operativsystemer. De nødvendige programmer i en boot-CD omfatter (1) command.com, (2) io.sys / ibmio.sys, og (3) Msdos.sys. Disse prosessene må være kompatible med din versjon av operativsystemet.