O2e

Hvordan du oppretter en ny lokal gruppe på datamaskinen

Når du kobler datamaskinen til et nettverk av andre datamaskiner

Når du kobler datamaskinen til et nettverk av andre datamaskiner, er det svært viktig at datamaskinen er beskyttet skikkelig fra folk i nettverket som skal ha begrenset tilgang. Hvis nettverksoppsett tillater folk å få tilgang til data i datamaskinen via nettverket, kan du ønsker å begrense friheten til disse brukerne ved å gi visse tillatelser og rettigheter som er spesifikke for hver person. Den beste måten å oppnå et kontrollert miljø i nettverket og at bare personer du ønsker å få tilgang til visse data på datamaskinen er å opprette en lokal gruppe. En lokal gruppe vil tillate deg å spesifisere hvilke brukere som har tilgang til og begrensninger deres tilgang. Hvis du vil opprette en ny lokal gruppe med Windows XP, vil du trenger å vite noen skritt for å få deg på rett spor.

Starte opp datamaskinen

Starte opp datamaskinen. Slå på datamaskinen og starte den opp helt. Når Windows laster helt, klikk på "Start" i nedre venstre hjørne for å få opp programmer-menyen.

Laste kontrollpanelet

Laste kontrollpanelet. Når Start-menyen vises, navigerer du til kontrollpanelet linken og klikk på den. Hvis Start-menyen er på klassisk visning, går du til Settings og en undermeny åpnes. Velg "Control Panel" fra undermenyen og klikk på den for å få opp et nytt vindu med ulike alternativer for å tilpasse Windows XP. Hvis kontrollpanelet vises i "kategori view", se etter "Bytt til klassisk visning" linken på venstre side panel og klikk på den. Dette vil bytte til en klassisk utsikt hvor du vil se alle de forskjellige alternativene i vinduet.

Tilgang til administrative verktøy

Hvordan du oppretter en ny lokal gruppe på datamaskinen. Starte opp datamaskinen.
Hvordan du oppretter en ny lokal gruppe på datamaskinen. Starte opp datamaskinen.

Åpne administrative verktøy. Når kontrollpanelet er i klassisk visningsmodus, vil du se et ikon merket "Administrative Tools". Dette er vanligvis den fjerde ikonet på den øverste linjen på alternativer. Dobbeltklikk på dette for å få opp et nytt vindu.

Tilgang datamaskinen ledelse. Når det nye vinduet vises, vil du se 10 alternativer å velge mellom. Velg ikonet merket "Computer Management" for å få opp et vindu med en venstre side panel. Dette panelet huser en konsolltreet.

Opprett en ny lokal gruppe

Opprett en ny lokal gruppe. I konsolltreet på venstre side panel, velg "Lokale grupper og brukere" og klikk på den. En undermeny vises under den. Velg og høyreklikk på mappen merket "Grupper". Dette vil få opp et undermeny. På sub-menyen, klikk på den øverste alternativet merket "New Group". Du klikker på denne vil vise en pop-up-meny hvor du kan opprette en ny lokal gruppe.

Når du kobler datamaskinen til et nettverk av andre datamaskiner. Laste kontrollpanelet.
Når du kobler datamaskinen til et nettverk av andre datamaskiner. Laste kontrollpanelet.

Navngi og tilpasse den lokale gruppen. I den nye pop-up vindu, fyll ut "Group name" feltet ved å fylle ønsket navn på gruppen. Under det, vil et felt for å beskrive gruppen være tilgjengelig. Fylle den opp med en kort beskrivelse av gruppen for å minne deg om bruken av den lokale gruppen. Når du er ferdig med det, under dette vil være en liten plass hvor du kan legge til medlemmer i gruppen. Klikk på "Legg til"-knappen for å legge til flere brukere i gruppen. En annen pop-up vindu vil vises der du kan identifisere brukerne for gruppen. Kode de ulike brukerne i nettverket eller på datamaskinen for å legge dem i den lokale brukere gruppen. Klikk "OK" når du er ferdig.

Nå som du har en ny lokal gruppe, kan du tillate spesifikk tilgang til medlemmene av gruppen. Den neste tingen du trenger å gjøre er å spesifisere tillatelser og begrensninger for gruppen.