O2e

Hvordan du oppretter en sikkerhetskopi av bilder ved hjelp av en datamaskin

Mer enn bildene at de viser

Mer enn de bildene som de viser, hva som er viktig med fotografier er minner som de formidler. Disse er vanligvis svært verdifull og selv uvurderlige bilder som man aldri kan gjenoppleve uten bilder. Dessverre, som med ethvert medium, vil fotografier falmer, blir revet eller gå tapt. Papir album risikerer å gå tapt i elementene, som vann eller brann. Å hindre dette tapet fra å ta bort din dyrebare minner, kan du sikkerhetskopiere dem ved hjelp av en datamaskin.

Hva du trenger:

Hvordan du oppretter en sikkerhetskopi av bilder ved hjelp av en datamaskin. Brenn bildene til en optisk plate.
Hvordan du oppretter en sikkerhetskopi av bilder ved hjelp av en datamaskin. Brenn bildene til en optisk plate.

  • Skanner
  • Stasjonær eller bærbar datamaskin
  • Skannerprogramvaren
  • CD-eller DVD-brenner
  • Skrivbar DVD eller CD
  • Konto med deling av bilder på nettsteder (valgfritt)

Skanne bildene

Skanne bildene. Det første steget du må ta i sikkerhetskopierer fotografier ved hjelp av en datamaskin er å skanne dem. Ta ut bildene fra deres album eller fotoramme, og deretter plassere dem på skanneren plate (forutsatt at du bruker en planskanner). Med de fleste skannere vil et trykk på Skann-knappen automatisk aktivere skanning programvare på datamaskinen din.

Lagre bildene i en mappe i Bilder-mappen

Lagre bildene i en mappe i Bilder-mappen, for enkel samling (du ville ikke ønsker at bildene skal spredt over harddisken). For arkivering, ville den beste kvaliteten vanligvis være i. TIFF-format, men disse vil gi store filer. Hvis du har mange bilder, kan det være lurt å lagre i. JPG for å spare plass. Det vil være en god idé å lagre disse bildene ved hjelp beskrivende filnavn. Hvis du kan huske det året da bildene ble tatt, kan du også lagre disse ved hjelp av en annen mappe for hvert år.

Brenn bildene til en optisk plate

Brenn bildene til en optisk plate. Når du er ferdig å skanne bildene, vil du nå måtte lagre dem et sted. Den sikreste alternativet ville være å lagre disse i optiske plater. DVDer vil ta omtrent 4,7 gigabyte med data, eller om 2400. JPG-bilder (forutsatt hvert bilde er ca 2 megabyte). En skrivbar CD vil holde ca 800 megabyte med data, eller om lag 400. JPG bilder.

Burning bilder til en optisk plate er grei nok med Windows XP eller Vista. Bare å sette den tomme platen i DVD / CD-stasjonen, og Windows vil be deg om å formatere den for bruk som opptaksmedier, og vil lansere en ny mappe som tilsvarer den tomme platen. Deretter kan du dra og slippe filer til denne mappen. Når du er fornøyd med samlingen din, kan du klikke på "Skriv filer til CD" eller "Skriv filer til DVD" linken på venstre navigasjonsfeltet i Windows Utforsker.

Prosessen er den samme på en Mac

Mer enn bildene at de viser. Last opp bilder til en deling av bilder nettsted.
Mer enn bildene at de viser. Last opp bilder til en deling av bilder nettsted.

Prosessen er den samme på en Mac. Sett inn en tom CD eller DVD. OS X vil be deg om en handling. Velg "Launch Finder." Du kan dra og slippe bilder eller mapper i denne mappen. Når du er ferdig, kan du klikke på "Brenn CD"-linken.

Når du er ferdig med din CD-eller DVD-backup, ikke glem å merke platen med en filtpenn, og holde disse på et trygt sted. En brann-bevis safe eller en bankboks i banken vil være ideelt hvis bildene dine er virkelig verdifull.

Laste opp bildene til et bilde deling av området

Last opp bilder til en deling av bilder nettsted. Bortsett fra å brenne bildene på en plate, kan du også laste opp disse til fotodelingsområder for sikkerhets skyld. Bare sørg for å gå for de større, mer pålitelige tjenester, som Flickr av Yahoo! eller Picasa fra Google. Disse tillater flere gigabyte med lagringsplass, og la brukere dele eller arkivere bilder som de ønsker. Flickr belaster 20€ 0,95 per år. Google bruker en lagdelt prising ordningen, som starter på 5€ per år i 20 Gigabyes lagringsplass.