O2e

Hvordan du oppretter strektegning animasjon ved hjelp stop motion

Hvem elsker ikke tegneserier

Hvem elsker ikke tegneserier? Fra kule, gulrot-spising kaniner til transformerer slåss roboter, fra heroiske skilpadder til late katter, det er en tegneserie for alle. Ung eller gammel, gutt eller jente, elsker alle bare en god gammeldags morsom og spennende tegneserie. Hvis du noensinne har drømt om en dag å komme opp med den neste store tegneseriefigur, har du sjansen nå. Med litt øvelse og dyktighet, kan du tegne og animere noe. Stop motion er en ganske kul animasjon teknikk som du kan gjøre hjemme med noen enkle verktøy, og du trenger ikke engang å være flink til å tegne! Her er hvordan du oppretter strektegning animasjon ved hjelp stop motion:

Hvordan du oppretter strektegning animasjon ved hjelp stop motion. De riktige verktøyene.
Hvordan du oppretter strektegning animasjon ved hjelp stop motion. De riktige verktøyene.

  • De riktige verktøyene. Stop motion animasjon trenger noen spesielle verktøy. Du trenger selvfølgelig et digitalt kamera. Det er spesielle kameraer som er designet med funksjoner for å ta stop motion bilder og for å kommunisere med stop motion animasjon programvare. Det anbefales sterkt at du får en av disse, men vanlige digitale kameraer bør gjøre triks. Du må også ha animasjon programvare. Noen gode stop motion programvare inkluderer Stop Motion Pro, MonkeyJam (som er freeware), StopMotion Station, Dragon Stop Motion og Boinx Softwares iStopMotion serien. Nå kan de fleste av disse programmene lastes ned gratis i en prøveperiode, men for å få hele pakken, må du kjøpe dem. Hvis du er seriøs om animasjon, er det en god idé å få en av disse programmene. Til slutt må du nok ledig plass på harddisken for lagring, nok RAM og prosessorkraft, slik at datamaskinen ikke vil henge eller sakte ned mens du arbeider på et prosjekt og et skjermkort for å gi deg mer minne. Installere programvaren og klar kameraet og programmet fordi du er i ferd med å begynne.
  • Lage din stop motion strektegning animasjon. Du kan starte av ved å lage en tegning mal for deg å følge når du starter sporing og registrering. Dette kan hjelpe deg på veien. Tape malen ned på tegnebordet, slik at det ikke beveger seg rundt når du starter sporing. Nå tar et stykke papir og sette den på toppen av malen. Sjekk først om du kan se tegningen og hvis det kan ses på kameraet. Du ønsker ikke at den skal vises i animasjonen. Nå kan du begynne å tegne og innspilling. Din tegneverktøy avhenger helt av din preferanse. Du kan bruke en markør, blyant eller penn. For hver linje du tegner, legge til en ramme animasjonen ved hjelp av programvaren. Korte linjer bety flere rammer og lange linjer betyr færre rammer. Øv tegne / sporing og registrering før du får taket på det og sørge for at kameraet beveger seg ikke. Du kan legge farge på samme måte, så det er opp til deg om du ønsker å farge tegningen som du går eller når du er ferdig. Når du er ferdig med prosjektet, spille den og se hvordan du gjorde.
  • Tips og påminnelser. Programvaren lar deg spille rundt med en masse funksjoner som for eksempel hvor mange bilder per sekund, kontrast, osv. Pass på at du har en god lyskilde og operere på et stabilt skrivebord. Du kan også legge til tekst og ord til animasjon og til og med forskjellige bakgrunner. Hvis du virkelig ønsker å gjøre det ekstra spennende, gjøre mer enn én tegning av gangen. Og husk, jo flere linjer du bruker, jo mer detaljert animasjon blir.


Opprette strektegning animasjon kan være litt kjedelig, men når du er ferdig, vil du sikkert bli fornøyd. Øve, øve og øve litt mer og hvem vet hvor dyktig du kan få med en penn og kamera.