O2e

Hvordan du raskt formatere en stasjon eller flyttbare medier i windows

Formatere en stasjon eller et flyttbart medium i windows er like enkelt som én, to, tre. Du trenger ikke være en datamaskin guru å gjøre triks! Faktisk, hvis du vet hvordan du skal klikke og styre musen, så kan du komme gjennom hele formateringsprosessen uskadd sikkert.

Det tar bare noen få og lett å følge trinnene. Her er det.

Hvordan du raskt formatere en stasjon eller flyttbare medier i windows. Plugg den flyttbare stasjonen.
Hvordan du raskt formatere en stasjon eller flyttbare medier i windows. Plugg den flyttbare stasjonen.

  • Plugg den flyttbare stasjonen. Hvis du ønsker å formatere et flyttbart medium, for eksempel en flash-stasjon eller en kompakt kort i en USB-leser, plugg i mediet før noe annet. Kontroller også at det er satt inn riktig for at datamaskinen til å gjenkjenne enheten. Hvis det gjøres riktig, vil en pop-up dukke opp varsler deg om at stasjonen er klar til bruk. Ta oppmerksom på hva stasjonsbokstaven er. Dette er for deg å vite hvilken er den ønskede stasjonen du vil formatere senere. Dette er et must hvis du ikke ønsker å ende opp slette alle filene i en feil stasjon.
  • Sikkerhetskopiere filene dine. Dette er i tilfelle du vil være behov filene i stasjonen du vil formatet i fremtiden. Som enhver soldat går til kamp, ​​forberede og ruste opp er et imperativ. I formatering, er det et must å kopiere filene i eller flyttbart medium først og fremst før du går videre til formatering prosessen selv som det vil slette alle filene i stasjonen. Du kan overføre filer eller data ved å brenne den til en CD eller DVD.
  • Finne "min datamaskin". Etter å sikkerhetskopiere filer, klikker du på "Start"-knappen nederst til venstre på skjermen. "Start"-knappen er preget av Windows-logoen. Dette utløser Start-menyen skal vises. Musen over og klikk på "Min datamaskin".
  • Velg mappen du ønsker å formatere. Når du har klikket på Min datamaskin, vises et vindu som inneholder alle stasjonene som finnes i datamaskinen. Se etter stasjonsbokstaven mappen du ønsker å formatere og deretter høyreklikk på den.
  • Format. Ved å høyreklikke på ønsket stasjonen, vil en meny vises. Velg Format. Du vil se flere drop-down menyer, men se etter en med etiketten "File System". Klikk på drop-down menyen for File System. Du kan se flere alternativer under denne menyen. Legg merke til at NTFS (New Technology File System) er den nyeste og gjeldende standard filsystem for Windows. Det avløst FAT og FAT32 versjoner. Disse to er eldre versjoner, men det er praktisk å bruke siden det gjør at stasjonen skal være koblet til ulike operativsystemer. I ditt tilfelle stasjonen ikke har blitt brukt, sørg for å velge Quick Format. Klikk på Start-knappen nederst i vinduet. Og det er omtrent det! Du har nettopp formatert harddisken eller flyttbare medier med de enkle og doable trinn. Windows vil gjøre resten. Når formateringen er ferdig, klikker du Lukk og stasjonen er nå som et rent rulleblad!


De skisserte trinnene er definitivt enkelt å gjøre. Med litt kunnskap om hvordan å flytte rundt med musen og klikke krefter så er du klar.