O2e

Hvordan du rengjør datamaskinen din harddisk

Frigjøre noe av det harddiskplass

Husk at når du først fikk datamaskinen og undret seg over hvor fort det gikk? Hvordan du umiddelbart visste hvor - og hva - alle dokumenter var? Så litt tid gikk, og datamaskinen løp saktere, tok mer tid å starte opp, og det var vanskeligere å finne dokumenter? Hvis du rengjør harddisken med jevne mellomrom, kan du gjenopprette datamaskinen til den opprinnelige hastighet, og holde det effektivt. Det er mange verktøy rett innenfor Microsoft Windows for å hjelpe deg rense harddisken, samt noen tredjeparts verktøy som fungerer bra.

En valgfri tips til å begynne med: det kan være lurt å lage en "System Restore Point" før du prøver noen av teknikkene nedenfor. På den måten, hvis noe går galt, kan du bringe datamaskinen tilbake til hvordan det var før du startet. Du kan finne Systemgjenoppretting Point ved å gå til Alle programmer, deretter Tilbehør, og deretter klikke på System Restore Point, å følge instruksjonene på skjermen. Her er hvordan du skal rengjøre harddisken.

 1. Under startmenyen, og under alle programmer, gå til tilbehør, så Systemverktøy. Dette er hvor du vil finne mange av verktøyene du skal bruke.
 2. Start med Diskopprydding. Når Diskopprydding starter, vil den trenge noen få minutter å analysere din harddisk. Når den er ferdig, vil du bli presentert med en meny med elementer som kan slettes fra datamaskinen for å frigjøre diskplass. Hvis du ønsker å slette et element, sjekk av boksen ved siden av den. Hvis du er usikker på hva en vare er, klikker du på navnet for å se en forklaring og avgjøre hvorvidt å slette elementet. Du vil bli overrasket over hvor mye ekstra ledig plass du har når du er ferdig Diskopprydding!
 3. Den neste tingen du bør kjøre er Diskdefragmentering. Når du lagrer ting på harddisken din, får de satt i forskjellige steder, og det betyr at datamaskinen har til å søke gjennom flere av harddisken din for å finne et element. Dette verktøyet setter data i en mer logisk rekkefølge, slik at datamaskinen vet hvor du skal lete. Du vil også finne Diskdefragmentering under Programmer, deretter Tilbehør, deretter Systemverktøy. Velg C :/ Drive (eller hva stasjonen du ønsker å rydde opp), og klikk "Analyze". Analysen vil fortelle deg om du trenger å defragmentere disken. Hvis du gjør det, klikker du på knappen som sier "Defragmenter," etter den organiserer dine data, vil harddisken din kjøre raskere.
 4. Bli kvitt programmer du ikke bruker. Klikk på Start, og deretter Kontrollpanel. Når du er på kontrollpanelet, velg "Legg til eller fjern programmer." Det vil gi deg en liste over alle programmene på datamaskinen. Du kan finne programmer som du ikke trenger lenger - kanskje du har lastet ned prøveversjonen av Internett, besluttet ikke å bruke det, og glemte du hadde det på harddisken. Du kan ta disse programmene av med "Legg til eller fjern programmer." Klikk på et program navn, og klikk deretter på "Endre / fjern". Dette vil starte avinstalleringen. Hver avinstallere varierer etter program, men ved hjelp av "Legg til eller fjern programmer" gjør prosessen intuitive hvis du følger instruksjonene som blir vist på skjermen.

  Hvordan du rengjør datamaskinen din harddisk. Under startmenyen, og under alle programmer, gå til tilbehør, så systemverktøy.
  Hvordan du rengjør datamaskinen din harddisk. Under startmenyen, og under alle programmer, gå til tilbehør, så systemverktøy.

  Advarsel: Kontroller at programmet du skal slette er noe du gjenkjenner og egentlig ikke trenger. Hvis du ikke vet hva programmet er, eller ikke er helt sikker på at du ikke trenger det (eller et annet program ikke bruker den), så la det være.

 5. Kjør en virus scan. Du trenger en tredjepart pakke for dette. Sørg for å skanne datamaskinen for virus og spionprogrammer på regelmessig basis, hvis du forlater datamaskinen for en lang tid hver dag (lunsj, middag, eller når under et TV-show), som er en flott tid å kjøre en scan. Det er mange flotte pakker der ute. Norton og McAfee er to av de mest populære, og kan komme forhåndsinstallert på datamaskinen. Sørg for å holde abonnementet til disse pakkene up-to-date for å beskytte deg mot nye virus.
 6. Hold skrivebordet ren. Hvis du lagrer en masse ting på skrivebordet, tar det lengre tid for datamaskinen å starte opp når Windows starter. En god idé er enten å flytte ting til "Mine Dokumenter" eller, i det minste, opprette mapper for hver gruppering av ikoner ("Work Stuff", "Baby Pictures", "Internet bokmerker" og så videre) på skrivebordet og flytte ikonene til mapper. Hvis du vil opprette en mappe, klikk på høyre museknapp, og du vil se et alternativ "New" og deretter "Folder". Du kan endre navn på mappen hva du vil.
 7. Tømme papirkurven. Etter all rengjøring du har gjort, vil det være ting i papirkurven. Anmeldelse hva som er i papirkurven og sørg for at du definitivt ønsker å slette alt, og klikk deretter "Empty Recycle Bin" på sidepanelet.

Det er det! Nå vet du hvordan du kan øke din harddiskplass. Husk, akkurat som alt annet, din harddisk må holdes ren for å fungere ordentlig. Holde tritt med disse trinnene og datamaskinen vil fortsette å kjøre fort og harddisken vil bli ren!