O2e

Hvordan du rengjør en datamaskin tastatur

En skitten tastaturet er ikke uvanlig

En skitten tastaturet er ikke uvanlig. Og det er ikke overraskende, da det er en av de mer vanlig håndteres datamaskin perifere deler sammen med datamus. Følg de enkle prosedyrene skissert nedenfor for å forsikre deg om at tastaturet er fri for smuss og skitt.

En. Samle alle de nødvendige materialer til rengjøring av tastaturet.

Hvordan du rengjør en datamaskin tastatur. En skitten tastaturet er ikke uvanlig.
Hvordan du rengjør en datamaskin tastatur. En skitten tastaturet er ikke uvanlig.

Grab en ubrukt pensel og en håndfull Q tips til formålet. Du vil også trenge litt tørr mikrofiberklut. For rengjøring agent, kan du enten bruke isopropylalkohol eller ditt valg av flytende rengjøringsmiddel. Fortynn en del av dette flytende rengjøringsmiddel i ti deler vann, slik at det ikke ville være for tykk for lettere å skylle av senere. Ha en boks med trykkluft hendig, eller ditt trofaste støvsuger innen rekkevidde. Hvis du vil gjøre noen uttømmende rengjøring, så du trenger en skrutrekker for å demontere tastaturet deler.

2. Følg de nødvendige sikkerhetstiltak for å unngå utilsiktet elektrosjokk.

Selvfølgelig må du nedleggelse og koble maskinen fra strømforsyningen slik som å være i stand til å trygt koble tastaturet fra datamaskinen oppsett.

3. Begynner å rengjøre tastaturet.

Hekt av tastaturet fra datamaskinen

Hekt av tastaturet fra datamaskinen. Fjerne skruene på bunnen av tastaturet for å eksponere tastene.
Hekt av tastaturet fra datamaskinen. Fjerne skruene på bunnen av tastaturet for å eksponere tastene.

Hekt av tastaturet fra datamaskinen, og pass på at du husker hvilken port den var festet til. Starte rengjøring ved å løsne smuss og skitt med bruk av pensel. Blåse ut støvet med boks med trykkluft. Et annet alternativ ville være å ha skitt støvsugd ut av sprekkene. Dette alternativet ville være best for dem som er allergisk mot støv. Fukt Q-tips med enten alkohol eller flytende rengjøringsmiddel og vann blanding og tørk sidene av tastaturet rent. Avslutt med å tørke av tastaturet deler med tørr mikrofiberklut.

4. Demontere tastaturet for grundig rengjøring.

Fjerne skruene på bunnen av tastaturet for å eksponere tastene

Fjerne skruene på bunnen av tastaturet for å eksponere nøklene. Fjern forsiktig nøkler én etter én. Bruk støvsuger for å suge skitt ut av innsiden av tastaturet. Eller du kan også bruke boks med trykkluft til å gjøre triks. Rengjør hver tast ved å tørke den med fuktet mikrofiberklut. For virkelig skitne og sotete tastene på tastaturet, kan du velge å ha dem dynket i alkohol eller flytende rengjøringsmiddel og vann blandingen i noen minutter. Etterpå tørker dem ut og erstatte dem i sine respektive åpninger på tastaturet. Avslutt med å sikre de skruer i bunnen av tastaturet.

Sørg for at du vet riktig plassering av tastene før demontering dem fra tastaturet. På denne måten går rengjøring av tastaturet uten vanskelighet.