O2e

Hvordan du rengjør en kameralinse

Fotografering er en stor hobby som mange mennesker engasjere seg i

Fotografering er en stor hobby som mange mennesker engasjere seg i. Med digitale speilreflekskameraer, behandling og lagring av fotografier har blitt enda enklere. Å sørge for at du får klare og skinnende rent fotografier, men må du rengjøre kameralinsen. Dette er spesielt viktig hvis du bruker digitale kameraer, som har svært sensitive fokus mekanismer som må være så støvfri som mulig.

Hvordan du rengjør en kameralinse. Fjerne olje og skitt.
Hvordan du rengjør en kameralinse. Fjerne olje og skitt.

Sette opp. Velg hvor du vil jobbe og rengjøre kameralinsen. Så mye som mulig, gjøre det i et rom som har et vindu der solen skinner direkte. Solen er det beste verktøyet for å hjelpe deg å søke etter flekker av smuss og skitt i linsen. Rommet bør ikke være vind imidlertid, og bør ikke være støvete, ellers kan du få mer skitt inn i linsen.

Inspisere linsen. Ta av objektivet fra kameraet

Inspisere linsen. Ta av objektivet fra kameraet. Hvis du bruker filtre for fotografering, vil du også trenger å fjerne filtrene. Sette disse på bordet, i et stykke tøy som vil beskytte de sensitive glass stykker fra riper og hakk. Plasser objektiver og filtre i direkte sollys og plassere disse slik at du vil være i stand til å se de delene av linser som er skitne og behov for rengjøring.

Børsting linsen. Å fjerne overflatelaget av skitt

Børsting linsen. Å fjerne overflatelaget av skitt, bruk den mykeste børste som du kan finne. Sminke børster i kvinnenes avdeling er nyttige for dette, siden disse børstene er laget av naturlige materialer som ikke vil ripe den delikate overflaten av linsene. Hvis dette ikke er tilgjengelig, bruk en børste spesielt utviklet for rengjøring kameralinser. Stryk overflaten av linsen og filtrene inntil bitene av skitt er fjernet. Fokuser på sprekker mellom linsen og linser holder også, siden skitt kan også sette seg fast i disse stedene.

Fotografering er en stor hobby som mange mennesker engasjere seg i. Rengjøring av filtrene.
Fotografering er en stor hobby som mange mennesker engasjere seg i. Rengjøring av filtrene.

Fjerne olje og skitt. Fjerne olje og smuss fra overflaten av linsene med linserensing væsker. Disse kan sprayes på linsen. Bruk en mikrofiberkluten å spre renere på overflaten av linsene og å fjerne fastsittende skitt på linsene. Etterpå bruke en annen ren mikrofiberklut for å fjerne rester av rengjøringsmiddelet linsene og å fjerne vannmerker på linsene.

Rengjøring av filtrene. Gjenta samme prosedyre for rengjøring av filtrene. Noen filtre har sensitive lag av film på linsene. Hvis dette er tilfelle, være mildere med rengjøringen. Til alle tider, ikke bruk vanlig klut til å rense linsene. Det vil bare ødelegge overflaten av linsen.

Etter å ha brukt spray på objektiv rengjøringsmidler, bruk en elektrisk pumpe for å lufttørke linsene og å fjerne siste rest av smuss som kan klamre seg til linsene. Sørg for at du tar et stykke fint tøy og sette den på åpningen av elektrisk luftpumpe slik at luften som kommer ut av pumpen er støvfritt.