O2e

Hvordan du rengjør harddisken

Etter å ha brukt datamaskinen på en stund

Etter å ha brukt datamaskinen på en stund, kan du oppleve at det ikke utfører slik det pleide. Du kan øke hastigheten på datamaskinen ved å rense harddisken. Med fortsatt bruk, kan harddisken har noen programmer og filer som du ikke trenger, og tar opp mye plass. Du må bli kvitt unødvendige filer, slik at du kan ha god tilgjengelig plass i datamaskinen. Her er noen av de tips som du kan bruke til å rense harddisken.

  • Sikkerhetskopiere viktige filer. Gå gjennom innholdet på datamaskinen og sikkerhetskopiere alle filene som du fortsatt trenger, men sjelden bruker til en ekstern harddisk. Sørg for å gå gjennom alle mappene én etter én, slik at du kan lagre viktige dokumenter. Du kan skille filene i den eksterne harddisken, slik at det vil være enkelt for deg å finne dem senere.
  • Fjerne unødvendige filer. Nå som du har overført alt du trenger, drar elementene til papirkurven på skrivebordet ditt. Gå til Legg til / fjern programmer vinduet i kontrollpanelet og avinstallere programmer du ikke lenger trenger. Hvis du er usikker på hva et program gjør, er det best å la det være.
  • Skanne datamaskinen for virus. Neste skritt er å skanne datamaskinen for virus. Dette er et viktig skritt. Det kan være noen elementer i datamaskinen som er årsak til treg ytelse. Start din anti-virus sikkerhets applikasjon og utføre en full system scan. Dette kan ta flere minutter eller timer avhengig av hvilke filer som du har i din datamaskin. Sørg for at din anti-virus program er oppdatert slik at den kan oppdage mistenkelige filer på datamaskinen din.
  • Organiser dine mapper. Noen mennesker har en tendens til å laste ned og lagre elementer på skrivebordet. Dette kan være et rot, og det vil bli vanskeligere for deg å finne det du leter etter. Organisere skrivebordet. Lage en mappe for personlige filer og en annen for arbeid filer. Merke dokumenter og filer som du har. Bli kvitt de dokumentene som du ikke lenger trenger ved å slette dem fra systemet.
  • Tøm papirkurven. Etter rengjøring harddisken, høyreklikk på papirkurven og velg Tøm papirkurven fra hurtigmenyen som vises. Nå datamaskinens harddisk er ren. Du kan velge å starte datamaskinen på nytt og se endringene etter rengjøring ut harddisken.


Hvordan du rengjør harddisken. Sikkerhetskopiere viktige filer.
Hvordan du rengjør harddisken. Sikkerhetskopiere viktige filer.

Gjør det til en vane å rense innholdet på datamaskinen din minst en gang i måneden. Dette vil sørge for at maskinen fungerer som den skal, og det vil gjøre livet enklere for deg siden du ikke har alt rotet. Lære å organisere og administrere filene dine. Planlegg din anti-virus program for å kjøre en virus scan hver dag slik at du kan sikre at systemet er klart og virusfrie.