O2e

Hvordan du rengjør innsiden av maskinen din

Masse folk er klar over grunnleggende vedlikeholdsprosedyrer når det kommer til datamaskiner, for eksempel rengjøring disken av unødvendige filer, defragmentere diskene, kjører sjekk disk, og rense registeret. Det er imidlertid ikke bare den programvaren som skal rengjøres, men maskinvaren i tillegg, spesielt innsiden av maskinen. Her ser du hvordan.

Hvordan du rengjør innsiden av maskinen din. Koble fra.
Hvordan du rengjør innsiden av maskinen din. Koble fra.

  1. Koble fra. Start med å koble maskinen fra strømforsyningen. Dette vil forhindre utilsiktede elektriske støt mens rengjøring av maskinen. Pass på at du aldri forsøke å demontere en datamaskin og rengjør innvendig når den fremdeles er koblet til strøm. Ikke bare vil du være i fare, men selve datamaskinen kan få kortslutninger og bli skadet. Også fjerne de andre maskinvareenheter som er koblet til den sentrale processing unit eller datamaskinen CPU, slik som mus, tastatur, og skjermen.
  2. Demontere. Lokalisere åpningen paneler på siden av datamaskinenheten. Disse er vanligvis skrudd på plass, selv om nyere modeller har paneler som kan byttes ut, plass. Du vil enten nødt til å skru panelet eller søk etter låsen som vil frigjøre panelet.
  3. Trykkluft. Datamaskinen inneholder mye sensitiv ledninger og kretser som du ikke bør tukle med. Slik at du vil være i stand til å rense innsiden av datamaskinen, bør du bruke komprimert luft beholdere. Disse er tilgjengelige i hardware butikker, og inneholder trykkluft. Når du bruker beholderen, vil det frigjøre en strøm av konsentrert luft som du kan bruke til å "feie" overflaten av datamaskinens indre. Start med de kretskort, chassiset til datamaskinen, strømforsyningen, stasjonen slots, og viftebladene. Fokus på viften og kjøling del av datamaskinen, siden dette vil vanligvis suge luft inn og vil samle masse skitt.
  4. Statisk klut. Du kan også bruke statisk klut og børster for å tørke forsiktig av overflaten av komponentene som er festet på innsiden av datamaskinen. Før du gjør det, sørg for at du trykker på en metalloverflate på datamaskinen, slik at du vil slippe ekstra kostnader i kroppen din. Etter å berøre og utlading tiltalen, kan du fortsette å bruke den statiske klut og børster. Disse er designet for å være elektrisk nøytral, slik at følsomme komponenter i datamaskinen slik som harddisken vil ikke bli skadet, noe som kan føre til tap av data. Du kan også dyppe den statiske klut i elektronikk rengjøringsmidler. Bortsett fra elektroniske renhold løsninger, aldri bruke andre kjemikalier inne i datamaskinen, siden det kan skade datamaskinen.
  5. Monter. Etter rengjøring, kjøre trykkluft gjennom innsiden av maskinen en siste gang, bare for å være sikker på at rengjøring væske som du har brukt har tørket helt ut. Husk imidlertid at du aldri skal bruke en klut dryppende med renhold løsning i første omgang, da fuktighet kan skade datamaskinen. Når du er fullt fri fra fuktighet, montere panel.

Når panelet er på plass, kan du feste datamaskin periferiutstyr og koble datamaskinen til strømnettet.