O2e

Hvordan du rengjør innsiden videospilleren

Opprettholde renslighet av videospilleren kan være svært viktig for å holde den i gang i årene som kommer. Som opptaksmedium har VHS kassett vært på tilbakegang i år ... Snart nye kassetter og maskiner for å spille dem på kanskje ikke være tilgjengelig i det hele tatt, eller om de er, så vil det være gjennom spesialitet selgere eller nettbaserte forhandlere. På grunn av dette, er det viktig at du tar deg tid nå til å lære hvordan man best kan ta vare på din VCR slik at det vil være i drift i lengre tid fremover.

For å rengjøre videospilleren helt, må du både fjerne støv og rengjør VCR hoder (som er de delene av videospilleren som leser magnetbånd som finnes i VHS-kassett.) For å gi maskinen grundig rengjøring den trenger, gjør følgende:

  1. Før du begynner å rengjøre innsiden av VCR, ta deg tid til å rydde opp på utsiden. Bruk elektronikk støvtørking spray eller våtservietter, en fjær eller lammeull støvkost eller brukt tørketrommel ark (som har vært gjennom tørketrommelen minst to ganger) for å fjerne støv og støv som kan være synlig på eksos grates eller andre åpninger.
  2. Ved hjelp av en boks med trykkluft (ofte referert til som en "air støvkost" eller "hermetisk luft"), begynner å blåse ut løs støv fra innsiden av kassetten bay. Hold bay døren helt åpen (som når du skal legge en ny VHS tape), og spray komprimert luft inn i bukta i flere korte støt. Dette vil bidra til å løsne opp noen klamrer støv, og påfølgende burst vil blåse dem gratis på videospilleren.
  3. Etter at du har blåst flere korte støt av luft inn videospilleren, legge til en ekstra litt lengre brast for å fjerne eventuelle gjenværende støv. Dette burst bør bevege seg raskt fra side til side flere ganger, og skal vare 3-5 sekunder.
  4. Når du er ferdig med trykkluft, bør du bruke en videospiller hoderenser å fullføre rengjøring jobb. Disse hodet rengjøringsmidler er formet som standard VHS kassetter, men i stedet for å ha en magnetisk tape innenfor de har en rengjøring tape og et reservoar for rensemiddel som fjerner smuss fra videoopptakeren hoder. Plasser noen dråper rengjøringsmiddel inn i reservoaret (som indikert av pakken instruksjoner) og deretter sette hodet renere i videospilleren. Tillate det å spille som om det var en standard VHS-kassett, for opptil 60 sekunder (eller som angitt i instruksjonene).
  5. Eject hodet renere når du er ferdig med det. Videoopptakeren skal nå være godt rengjort innvendig, og du vil sannsynligvis merke en betydelig forbedring i lyd-og bildekvalitet. Regelmessig rengjøring (anbefales etter hver 20-30 timers bruk) kan bidra til å legge år til livet til både videospilleren og eventuelle VHS-kassetter som du eier.

Hvordan du rengjør innsiden videospilleren. Ved hjelp av en boks med trykkluft (ofte referert til som en "air støvkost" eller "hermetisk luft").
Hvordan du rengjør innsiden videospilleren. Ved hjelp av en boks med trykkluft (ofte referert til som en "air støvkost" eller "hermetisk luft").

Ved å ta seg tid til å rengjøre en videoopptaker og holde den i god stand, bør du være i stand til å nyte din favoritt filmer, hjemmevideoer, og alt annet i VHS samlingen i årene som kommer.