O2e

Hvordan du setter inn en java applet med Dreamweaver

Mens du surfer på Internett og besøker dusinvis av web-sider på nettet du kanskje lagt merke til hvor dynamisk fleste nettsider er. Internett har endret seg de siste årene og nettsider er ikke lenger statisk. Det er nye ting å se på en nettside som bokser som ruller annonser. Disse kalles Java-applets som kan kjøre på egen hånd og settes inn i en hvilken som helst nettside. Dette selvstendige programmet er ikke avhengig av noen av funksjonene på nettsiden. Du kan gjøre nettstedet ditt like dynamisk som de du har besøkt på Internett ved å sette Java-applets på nettsiden din.

Hvordan du setter inn en java applet med Dreamweaver. Last ned en java applet.
Hvordan du setter inn en java applet med Dreamweaver. Last ned en java applet.

  • Last ned en java applet. På nettleseren din, søke etter nettsteder som tilbyr gratis nedlastbare Java-applets. Det finnes dusinvis av nettsteder på nettet som har gratis applets, og det er dusinvis av ulike Java-applets å velge mellom. Når du finner en god nettside med interessante applets, bla gjennom kategorier og lese beskrivelsen for hver applet. Det er underholdning applets som har spill og lydspillere. Du kan være interessert i å med nyheter og aksjemarkedene oppdateringer om en annen applet eller gi pedagogiske applets som simulatorer og kalkulatorer. Bestem deg for en eller to applets som du vil vise på nettstedet ditt, kan du alltids legge litt mer senere. Les instruksjonene på websiden om hvordan du laster ned Java-applet-filer og lage en mappe på datamaskinen din for å lagre applet i.
  • Åpne Dreamweaver. På Windows velger Dreamweaver fra menyen Alle programmer og på en Mac datamaskin går du til Finder-panelet og se etter Dreamweaver i Programmer-mappen. Åpne et eksisterende HTML-dokument fra datamaskinen i Dreamweaver programmet. Bla gjennom siden og se etter en plass å plassere Java applet. Når du finner en god plass på siden plassere markøren dit ved å klikke på stedet. Gå til oppgavelinjen øverst i programmet og velg "Insert"-alternativet. En rullegardinmeny vises, og da bør du velge "Media" fra denne menyen. En undermeny vises for dette alternativet, og du bør da velge "applet" fra undermenyen. Et vindu vil dukke opp på skjermen der du kan bla for Java applet fil på datamaskinen din. Gå til stedet der applet filen er lagret, velg filen og trykk på "OK"-knappen.
  • Konfigurere egenskapene. På bunnen av skjermen vil du se Properties Inspector hvor du kan gjøre endringer i Java applet. Velg Java applet på siden, og deretter se på Properties nederst. Du kan la standardinnstillingene som er hvis du er fornøyd med hvordan det ser ut på websiden din, men hvis du vil endre noen innstillinger og deretter gå til hver eiendom, og angi en ny verdi.

Når du er ferdig kan du lagre det redigerte dokumentet med Java applet og deretter forhåndsvise HTML-dokumentet i nettleseren din.