O2e

Hvordan du skal koble en 4 - kontakt audio jack

Jo mer tekniske betegnelsen for en lydutgang er en TRS-kontakt

Jo mer teknisk begrep for en audio jack er en TRS-kontakt. TRS står for tip-ring-hylsen, og disse refererer til de grunnleggende komponenter av kontakten. Tuppen bærer venstre kanal i en stereo eller signalet linjen for en ubalansert monosignal. Ringen, som vanligvis er i mellom to svart-farget isolerende ringer, bærer den høyre kanal i en stereo-signal. Endelig hylsen, som er resten av audio jack plug, er vanligvis bakken.

Lydkontakter som bare trenger å bære mono signaler

Hvordan du skal koble en 4 - kontakt audio jack. Jo mer tekniske betegnelsen for en lydutgang er en trs-kontakt.
Hvordan du skal koble en 4 - kontakt audio jack. Jo mer tekniske betegnelsen for en lydutgang er en trs-kontakt.

Lydkontakter som bare trenger å bære mono signaler, slik som de som brukes for elektriske musikkinstrumenter, bare har en spiss-hylse (TS) konfigurasjonen med en svart-farget isolerende ring i mellom. Forbruker hodetelefoner og øretelefoner bruker den typiske tip-ring-ermet design. Det er en annen form for audio jack som har et tips-ring-ring-ermet (TRRS) konfigurasjon. Disse brukes til spesielle headset som har en ekstern mikrofon og radio push-to-overføre (eller push-to-talk) funksjonen. Hver spiss, ring og hylsen komponent har sin egen ledning terminal motstykke inne i huset. Det er derfor viktig å matche riktig type tråd med audio jack konfigurasjon.

1. Bruk en enleder wire for en mono audio jack.

En enleder ledning har bare en sentral ledning pakket i sin egen isolasjon, og meshed rundt denne isolasjon er skjerming ledninger. Den sentrale ledning bør loddes til spissen ledningen terminalen, og de tynne skjerming ledninger skal grupperes og tvunnet sammen (for lettere lodding) og deretter loddet til bakken / hylse terminalen.

Lydkontakter som bare trenger å bære mono signaler. I en TRRS audio jack.
Lydkontakter som bare trenger å bære mono signaler. I en TRRS audio jack.

2. Bruk en 2 leder ledning for en stereo audio jack.

I en 2 leder ledning, det er faktisk to sentrale ledninger, hver med sin egen isolasjon. De isolasjon er fargekodet slik at du kan etablere et skille mellom hvilken ledning ville bære høyre eller venstre kanal signal. Loddetinn venstre kanal ledning til spissen ledningen terminal, høyre kanal ledningen til ringen terminalen, og igjen skjerming ledningen går til bakken / hylse terminalen.

3. Bruk en 4 leder wire for en TRRS audio jack.

I en TRRS audio jack

I en TRRS audio jack, bærer spissen mikrofonen signal, bærer den første ringen hodetelefonene signal, bærer den andre ringen push-to-overfører signalet og til slutt ermet brukes fortsatt for bakken. Wire terminaler i en generisk TRRS audio jack er symmetrisk arrangert i en sirkel i huset. Vanligvis tall stemplet på hver terminal å skille hva som terminal fører til hvilken komponent. I mellomtiden er de ledningene i en fire dirigent ledning tilsvarende fargekodet. Den hvite ledningen kommer fra mikrofonen og bør loddet til terminal 1. Den blå ledningen kommer fra hodetelefonene og må koble til terminal 2. Den røde kabelen kommer fra push-to-overføring-knappen og må koble til terminal 3. Endelig den sorte ledningen fungerer som bakken og kobles til terminal 4.

Hodetelefoner som bruker TRRS konfigurasjon av en lydutgang er vanligvis de som brukes av luftfart og nødetatene personell. Denne konfigurasjonen er også brukt for kabling stemme-aktivert porttelefon.