O2e

Hvordan du skal rense en kameralinse

Riktig rengjøring en kameralinse er avgjørende for å sikre at utstyret varer. En ren kameralinsen sikrer også at ingen spor av skitt og støv kan registrere deg på fotografiet, som kan ødelegge bildet. Her er ting du bør huske på for å hjelpe deg ordentlig rengjøre en kameralinsen.

  1. Vet risikoen du tar for å ville rense kameralinsen. Kameralinser inneholder en beskyttende kjemisk belegg som kan bli strippet når ikke ryddet skikkelig. Feil materialvalg og trinn til rengjøring kan alle bidra til irreversible skader på kameralinsen. Hvis du ikke er sikker på om du utfører en slik oppgave, kan du alltid ta kameraet til produsenten for å ha sine linser rengjøres.
  2. Vet hvilke produkter som ikke skal brukes. Enhver rengjøringsmiddel som viser ammoniakk som en av ingrediensene bør ikke brukes til å rengjøre kameralinsen. Ammoniakk kan enkelt stripe av beskyttende belegg forlate kameraet utsatt for riper. Det samme gjelder for alle formål flytende rengjøringsmidler. Kameraet og objektivet er avanserte maskiner som krever mer enn bare vanlig husholdning vindu renere. Videre bruker aldri bare om noen type klut eller tørkepapir som har trefiber i den. Slike produkter kan permanent forårsake riper på linsen.
  3. Rense ut støv fra kameralinsen. Den beste produkter til bruk for å rense ut støv på kameralinsen er anti-statisk børste og / eller luft pære. Men du må være forsiktig med å bruke anti-statisk børste. Hvis det har blitt brukt til å rense ut andre typer smuss før som olje og skitt, så sjansene er anti-statisk børste er allerede forurenset. Dette er grunnen til at det er svært viktig å sjekke kameralinsen første til å fastslå om støv er faktisk problemet. Hvis ja, så bare bruke luft pære å tvinge støv ut. Avslutt med lett børsting av overflaten med en frisk antistatisk pensel.
  4. Rense ut oljebasert smuss fra kameralinsen. Bruk en pålitelig merkevare av optisk rengjøringsmiddel og ikke-slipende fotografiske stoff. Bare dispense et par dråper rengjøringsoppløsningen på stoffet og nøye Tørk linsen skjemaet én kant til den andre. Gjenta etter behov for å sikre at ingen striper er igjen. Sørg for å ikke bruke rensemiddel direkte på linsen. Dette kan føre til splotches som vil være vanskelig å fjerne.

Ta alltid med en boks av ikke-slipende fotografiske stoff med deg

Hvordan du skal rense en kameralinse. Vet risikoen du tar for å ville rense kameralinsen.
Hvordan du skal rense en kameralinse. Vet risikoen du tar for å ville rense kameralinsen.

Ta alltid med en boks av ikke-slipende fotografiske stoff med deg. På denne måten kan du lett rense kameralinsen mens du er på farten. Regndråper, fingeravtrykk og støv kan enkelt fjernes ved hjelp av dette stoffet.