O2e

Hvordan du tilpasser oppgavelinjen i Windows

Oppgavelinjen i Windows blir ofte betraktet som en low-tech grensesnitt

Oppgavelinjen i Windows blir ofte betraktet som en low-tech grensesnitt, sammenlignet med de av andre operativsystemer. For eksempel er Mac OS X Dock ofte sett på som et mer intuitivt grensesnitt. Alle dine favoritt programmer er der, om åpen eller ikke. Og er det ikke gyte enkle elementer for hver enkelt vindu som er åpent. Microsoft endret alt dette i sin siste gjentakelser av Windows, spesielt Windows 7. Oppgavelinjen er nå et kraftigere verktøy, og er lett å tilpasse.

Windows 7 oppgavelinjen er nå i motsetning til det av sine forgjengere

Windows 7 oppgavelinjen er nå i motsetning til det av sine forgjengere. Det inneholder ikke ett enkelt element for hvert åpne vindu. I stedet viser oppgavelinjen bare ikoner for hvert program. Når et program har mer enn ett vindu åpent, ser ikonet forskjellig som om den har flere sider. Hold musen over det ikonet, og du vil bli vist forhåndsvisninger av for øyeblikket åpne vinduer.

Hva er bra med Windows 7 er at den gjør unna med begrepet hurtigstartlinjen menyen. Du kan nå "PIN" elementer på oppgavelinjen, slik at ikonene vil være tilstede hvorvidt søknaden er åpen. En annen stor nyhet er at du nå kan kontrollere når et system ikonet vises eller ikke.

Hvordan du tilpasser oppgavelinjen i windows. Oppgavelinjen i windows blir ofte betraktet som en low-tech grensesnitt.
Hvordan du tilpasser oppgavelinjen i windows. Oppgavelinjen i windows blir ofte betraktet som en low-tech grensesnitt.

Her er noen måter du kan tilpasse oppgavelinjen i Windows (spesielt med Windows 7).

Pin elementer

Pin elementer. Du kan feste elementer på oppgavelinjen gjennom flere måter. Først, kan du høyreklikke på en kjører programmets ikon. Deretter klikker du "Pin dette programmet til oppgavelinjen." At søknaden ikonet vil nå vises uavhengig av om programmet kjører.

Du kan også klikke på Start, og deretter se etter programmet enten gjennom søk eller "Alle programmer"-menyen. Høyreklikk på en programsnarvei, og velg deretter "Pin dette programmet til oppgavelinjen."

Du kan fjerne den fra oppgavelinjen ved å høyreklikke og velge "Løsne".

Omorganisere elementer

Omorganisere elementer. Dette er en tidligere ikke-eksisterende funksjon på oppgavelinjen i Windows. Med Windows 7, kan du enkelt ordne ikonene på oppgavelinjen. Bare dra og slippe dem rundt til dine preferanser.

Windows 7 oppgavelinjen er nå i motsetning til det av sine forgjengere. Omorganisere elementer.
Windows 7 oppgavelinjen er nå i motsetning til det av sine forgjengere. Omorganisere elementer.

Endre størrelse på ikoner. Dette er en spesielt nyttig funksjon i små datamaskiner som netbooks. Høyreklikk på en tom del av oppgavelinjen og velg "Properties". Sjekk "Bruk små ikoner" slik at oppgavelinjen vil bare vise små ikoner i stedet for store. Oppgavelinjen kan også bli endret til enhver høyde (eller bredde, hvis vertikalt).

Flytte oppgavelinjen

Flytte oppgavelinjen. I samme egenskaper menyen kan du velge hvor oppgavelinjen blir plassert-bunn, venstre, høyre, eller toppen av skjermen. Hvis oppgavelinjen er låst, kan du faktisk bare dra den til ønsket plassering. Hvis du ønsker mer plass på skrivebordet, kan du sjekke "skjul automatisk" oppgavelinjen alternativet.

Tilpass systemstatusfeltet

Tilpass systemstatusfeltet. I tidligere versjoner av Windows, hadde du ingen kontroll over hvilke elementer dukket opp på systemstatusfeltet. Med Windows 7, kan du gjøre dette ved å klikke på "Tilpass ..." knappen under oppgavelinjen og Start-meny. Du kan velge hvilke programmer som skal vises på systemstatusfeltet på hele tiden, bør hvilke som ikke vises til enhver tid, og hvilke som bør gi varsler om som en pop-up.

Windows gir brukerne en enklere og lettere grensesnitt. Oppgavelinjen tilpasningsalternativer er bare en av disse fordelene.