O2e

Hvordan du velger den beste bredbåndsruter for nettverket

Også kjent som bolig gateways eller hjemme gatewayer

Også kjent som bolig gateways eller hjemme gatewayer, bredbåndsrutere gjør opprettelsen av hjemmenettverk enkel og praktisk. Fordi bredbåndsrutere kombinerer funksjon av nettverkssvitsjen, brannmur og Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) server, og de er ideelle for bruk i boliger som er koblet til Internett via en høyhastighets kabelmodem eller en Digital Subscriber Line (DSL) tilkobling.
Bruke det som er kjent som Network Address Translation (NAT), vil bredbåndsruter at alle datamaskinene som er koblet til det å dele filer, dele en enkelt Internett-tilkobling, og spille Local Area Network (LAN) spill. Dette betyr ganske enkelt at du ikke trenger en Internett-tjeneste abonnement for hver av datamaskinene på nettverket. Du trenger bare ett abonnement - og bredbåndsruter vil gjøre alle sine tilkoblede datamaskiner for å få tilgang til Internett samtidig.

Avhengig av dine behov

Avhengig av dine behov, kan du velge riktig bredbåndsruter som er best for dine nettverksbehov. For en enkel bredbåndsruter som du kan bruke til å dele en enkelt Internett-forbindelse for enkle formål som for eksempel surfing, e-post, eller chatter, kan du melde deg på en billigere grunnmodeller. Mange av slike modeller er tilgjengelig for mindre enn 60€. Slike bredbåndsrutere er også svært enkelt å installere og krever svært lite vedlikehold i det hele tatt.

I å velge en bredbåndsruter for hjemme-eller kontornettverk

Hvordan du velger den beste bredbåndsruter for nettverket. Også kjent som bolig gateways eller hjemme gatewayer.
Hvordan du velger den beste bredbåndsruter for nettverket. Også kjent som bolig gateways eller hjemme gatewayer.

I å velge en bredbåndsruter for hjemme-eller kontornettverk, vurdere antall datamaskiner som du skal koble til ruteren. Ruteren må ha nok fysiske porter for alle datamaskinene, samt ett reservert port for tilkobling til Internett. En veldig enkel ruter vil vanligvis ha bare to porter - en for datamaskinen (Ethernet-port), og en for Internett-tilkobling (Wide Area Network eller WAN-porten). Hvis du ønsker en slik ruter og du ønsker å feste flere datamaskiner, slik at de også kan ta del i Internett-tilkobling, må du kjøpe en bryter. Du vil koble svitsjen til ruteren, og du vil koble alle datamaskinene dine til bryteren, slik at de kan dele på Internett-tilkoblingen.

Hvis du vil at datamaskiner å koble til ruteren med ledninger eller kabler, kjøpe en router for et kablet nettverk. Hvis du ønsker å koble datamaskinene trådløst til ruteren din, kjøpe en router som støtter trådløse tilkoblinger. For det tidligere, trenger du Ethernet-kabler. For sistnevnte må du trådløse nettverkskort (Bluetooth eller WiFi) for hver av datamaskinene. De fleste trådløse rutere bruker WiFi-teknologi for tilkobling. Andre bruker kun Bluetooth-tilkobling. Noen hybrid rutere støtter både Bluetooth og WiFi på samme tid. Det er viktig at du vet om du skal koble et kablet nettverk eller et trådløst nettverk, og hvis du kobler til et trådløst nettverk, enten du skal bruke WiFi eller Bluetooth-teknologi.

En trådløs ruter

En trådløs ruter, forresten, ikke begrense antall datamaskiner som kan koble til den. I kontrast vil kablet nettverk rutere bare tillate deg å koble til ruteren så mange datamaskiner som det er ledige Ethernet-porter på ruteren. Ta notat også at jo flere datamaskiner med tilgang til Internett på samme tid gjennom ruteren, jo mindre båndbredde skal fordeles på hver av datamaskinene, noe som resulterer i hastighet degradering.

Avhengig av dine behov. I å velge en bredbåndsruter for hjemme-eller kontornettverk.
Avhengig av dine behov. I å velge en bredbåndsruter for hjemme-eller kontornettverk.

Sist av alt, plukke produsenter av pålitelige router merkevarer. Deres produkter kan koste litt mer enn de ukjente merker, men du kan relativt føle deg tryggere med stabiliteten de tilbyr i form av etter salg service og teknisk støtte.

Velge den beste bredbåndsruter for hjemmenettverket er svært avgjørende hvis du ønsker et stabilt nettverk. Så, før du kjøper en, vurdere faktorer som presenteres i denne artikkelen først, slik at du kan velge den rette for deg.