O2e

Hvordan endre filformat for skjermen fange i mac OS X

Mac har steget i popularitet

Mac har steget i popularitet, enten det var blant kule menneskemengder og selv geeks. PC-brukere har alle slags grunner til å kjøpe en. Noen liker måten det ser ut, det har en slank og profesjonelt utseende som appellerer til kunstneriske typer. Noen PC-brukere er tiltrukket til Mac sikkerhetsfunksjoner, den har et rykte for å være immune eller i det minste mindre sårbare for herjinger datavirus. Noen brukere er interessert i å prøve ut den største konkurrenten til Windows PC, og Mac er også en populær enhet for profesjonelle billedkunstnere.

Mac evne til å fange screenshots er spesielt nyttig for alle som jevnlig arbeider med grafikk. Enten du er en webdesigner, photo editor, eller selv om du bare snublet på noe interessant på Internett og ønsker å dele den med andre, kan lære å bruke skjermen fange funksjonen kommer i ganske hendig. Funksjonen er også ganske nyttig hvis du ønsker å demonstrere et stykke programvare som du har installert på datamaskinen.

Hvordan endre filformat for skjermen fange i mac OS X. Mac har steget i popularitet.
Hvordan endre filformat for skjermen fange i mac OS X. Mac har steget i popularitet.

Først må du være i stand til å gjøre et skjermbilde på din trofaste Mac. Å fange hele skjermen, må du trykke ned "Command", da uten å la gå, trykk "Shift", og mens du holder nede de første to nøkler, trykk 3. Men hvis du ønsker å begrense skjermen fange bare til området som er valgt, må du holde nede "Command", trykker "Shift", og denne gangen trykker 4. Mac OS X lagrer automatisk skjermbilder ved hjelp av PNG-format.

Når du bruker Mac skjermen fange funksjonen

Når du bruker Mac skjermen fange funksjonen, kan du av og til oppstå situasjoner der det vil være best å ha skjermen fange lagret i en bestemt fil format, sier JPEG-format. Dette er nyttig hvis du ønsker å kutte ned bildefilen størrelse eller bruke den i en redigering program. Du kan selvfølgelig bruke et program som Photoshop for å endre formatet på filen, men det er mer effektiv i det lange løp å kunne endre iMac standard skjermbilde filformat.

Nå for å endre standard filformat

Nå for å endre standard filformat, bør du bruke et program som heter "Command Line Interface" (eller CLI). I tilfelle av iMac blir CLI kalles Terminal. Den raske måten å finne dette programmet er å navigere til "Applications" og deretter "Verktøy", den "Terminal". Hvis du tilfeldigvis være en relativt ny bruker, kan du se nederst i venstre hjørne og se "Finder"-programmet og se etter terminalen derfra. En annen måte å utføre den samme oppgaven er å aktivere ikonet for Mac HD. Du kan også klikke på forstørrelsesglasset øverst til høyre på skrivebordet, og begynner å skrive "Terminal". Den riktige kobling skal vises i noen få sekunder. Klikk på denne (eller gå med tastaturet og trykk RETURN) for å aktivere konsollen terminalen.

Når du bruker mac skjermen fange funksjonen. Nå for å endre standard filformat.
Når du bruker mac skjermen fange funksjonen. Nå for å endre standard filformat.

Etter at du har åpnet CLI-programmet, er alt du trenger å gjøre nå for å skrive riktig kommando. Så for eksempel, hvis du vil at filformatet å være JPEG, skriver kommandoen: "defaults write com.apple.screencapture typen jpg". Dersom, på den annen side, du vil den skal være PNG, skriv inn "defaults write com.apple.screencapture typen png". Merk at du kan bruke hvilket som helst format som gjelder for bildefiler. Så du gjenta trinnene for BMP-format eller PDF-format.

Det er så enkelt. Hvis du ikke merker noen endringer, omstarte datamaskinen og endringene skal tre i kraft.