O2e

Hvordan endre lister i AbiWord dokumenter

AbiWord er et populært åpen kildekode tekstbehandlingsprogram som ligner på Microsoft Word. Med andre ord, i motsetning til MS Word, er AbiWord helt gratis å bruke. Best av alt, den støtter alle operativsystemer fra Linux til Windows. Bruke det er en lek også siden funksjonalitet og funksjoner ganske mye emulerer MS Word på en måte. Selvfølgelig, som alle andre programmer, vil det være visse vendinger til det. I alle fall som et tips i å bruke AbiWord, her er noen trinn som du kan følge for å redigere og endre noen AbiWord dokument hvor det er en liste, som du opprettet, formatert i filen.

  • Åpne dokumentet. Selvfølgelig, hvis du ønsker å endre visse aspekter i en liste som du har opprettet, vil du ha en lagret AbiWord fil på datamaskinen din. Finne den og dobbeltklikke på filen for å starte programmet med dokumentet lagt. Du kan gjøre det den andre veien rundt, så vel ved å kjøre AbiWord og legger dokumentet manuelt gjennom "Files"-menyen. Velg åpne og navigere til filen. Hvis dokumentet ble opprettet ganske nylig, så kan du selv velge dokumentet fra "Mine siste dokumenter"-menyen under "Files"-menyen.
  • Markere det. Når dokumentet med listen er åpen og kjører, flytter musen, og klikk starten av listen. Dra musen ned til du er i stand til å markere hele listen. Pass på at du holder venstre museknapp kontinuerlig mens du gjør dette. Dette vil markere hele listen som vil gjøre det lettere for deg å redigere og endre. Hvis listen er det eneste innholdet på dokumentet, så kan du gjøre det enklere å merke listen ved å trykke "Ctrl" og "A" samtidig.
  • Legge til tall eller kuler. Mens hele listen er uthevet, hvis du ønsker å legge til tall eller kuler, er alt du trenger å gjøre for å åpne "Format"-menyen og velg "Punktmerking og nummerering". Velg om du vil tall, punkter, eller bokstaver for å nummerere listen. Du kan også velge hvordan listen vil være formatert fra innrykk til avstand.
  • Justere teksten. Hvis du ønsker å justere teksten i listen, og velg deretter "Tekst Juster" og velg justering som passer din liste. Hvis listen har visse etiketter, så du kan justere etikettene samt spesielt hvis du ønsker å ha nok plass til dem.
  • Kontroller endringene. Før bruke og lagre endringene, kan du faktisk forhåndsvise hvordan dokumentet vil se ut etter endringene. Å se en forhåndsvisning av utskriften, klikker du på "Preview"-knappen. Hvis du er misfornøyd med resultatet, avslutter visningsmodus og gjøre endringer gang før det passer til din ordningen med ting.

Hvordan endre lister i abiword dokumenter. Legge til tall eller kuler.
Hvordan endre lister i abiword dokumenter. Legge til tall eller kuler.

AbiWord er et veldig enkelt tekstbehandlingsprogram som du kan bruke hvis du ikke har råd Microsoft Office. Det kan nesten ikke gjøre noe som MS Word kan gjøre pluss det kan spare et dokument i andre formater som MS Word og Open Office-formater. Dette er trolig grunnen til at flere og flere mennesker er å gjøre bryteren og spare en masse penger i prosessen.