O2e

Hvordan endre retningen på datamaskinen skjermen

Du kan endre retningen på datamaskinen skjermen for å vise innholdet i en 90 graders, 180 grad eller 270 graders vinkel. Rotere skjermen til en annen vinkel kan være nødvendig for presentasjoner eller monitor plassering. Følgende trinn vil veilede deg om hvordan du kan endre skjermens retning.

En. Piltastene på tastaturet

Fra tastaturet endrer du retningen du ved å trykke på noen taster. På din datamaskin med operativsystemet Windows, trykker du på ALT og CTRL-tastene på tastaturet. Hold dem begge ned samtidig, og deretter bruke piltastene for å endre retningen på datamaskinen skjermen. Mens du holder nede ALT og CTRL trykke på høyre piltast, vil denne rotere skjermen til portrett. Trykke pil opp-tasten vil snu din liggende visning, og deretter trykke på venstre piltast vil gi deg en omvendt stående på skjermen. Denne metoden vil fungere på din Windows-operativsystemet, men hvis det ikke gjør det så det betyr at grafikkortet er installert på datamaskinen hindrer handlingen. Prøv de andre trinnene for å endre retningen på dataskjermen.

Hvordan endre retningen på datamaskinen skjermen.
Hvordan endre retningen på datamaskinen skjermen.

2. NVIDIA grafikkort

Hvis du har et NVIDIA grafikkort installert på datamaskinen din kan du bruke sitt program grensesnitt for å endre retningen på din skjerm. Gå til Start-menyen på datamaskinen og velg Kontrollpanel alternativ på menyen. På vinduet Kontrollpanel velger du Skjerm-alternativet. På vinduet Egenskaper for Skjerm gå hele veien til høyre ende og velg Innstillinger. På Innstillinger-panelet ser over til høyre hjørne og du vil se på "Avansert"-knappen. Velg Avansert-knappen og du vil se et annet sett med faner.

Avhengig av hvilken versjon av NVIDIA grafikkort vil du se en fane merket GeForce eller NVIDIA. Velg fanen og grafikkortet grensesnittet vises på skjermen. På listen over alternativer på pop out menyen finne og velge NVRotate alternativet. Du kan nå velge hvilken type orientering du ønsker å bruke på datamaskinen skjermen. Alternativene for å endre orienteringen på skjermen er Landscape (0 graders rotasjon), Portrait (90 graders rotasjon), Omvendt liggende (180 graders rotasjon) og Inverted portrett (270 graders rotasjon).

Standard posisjon er allerede valgt som har et merke på den sirkulære feltet ved siden av alternativet. Velg et alternativ ved å sette et merke på sirkulær feltet, og klikk deretter Bruk. En forhåndsvisning av ditt valg vil bli presentert og da vil du bli bedt om å enten holde valg eller endre retningen tilbake til standard posisjon. Klikk "Ja" for å holde valget.

Hvordan endre retningen på datamaskinen skjermen.
Hvordan endre retningen på datamaskinen skjermen.

Det første trinnet vanligvis fungerer for Windows-operativsystemet, men hvis et grafikkort i maskinen har et eksklusivt program aktivert så må du endre orienteringen fra grensesnittet sitt.