O2e

Hvordan få tilgang til en linksys switch

Et nettverk bryteren

Et nettverk bryteren, spesielt Linksys switch, er et fantastisk verktøy for å koble flere datamaskiner sammen i en felles nettverk. Dette er ganske praktisk hvis maskinene på nettverket vil dele data, enheter og Internett-tilgang. Den eneste måten å få tilgang til en Linksys nettverkssvitsj og nettverket av datamaskiner den er koblet til, er å koble datamaskinen til den via en Ethernet-kabel. Her er noen skritt for å utføre oppgaven.

Hvordan få tilgang til en linksys switch. Koble en ethernet-kabelen til datamaskinen.
Hvordan få tilgang til en linksys switch. Koble en ethernet-kabelen til datamaskinen.

  • Koble en Ethernet-kabelen til datamaskinen. Finne nettverkskort-porten på baksiden av datamaskinen. Hvis du ikke vet hva dette ser ut, og deretter se på portene på Linksys bryteren du vil koble til. Porten du leter etter på datamaskinen ligner disse. Finn porten og koble den ene enden av Ethernet-kabelen til det.
  • Koble den andre enden til bryteren. Nå som den andre enden av kabelen er koblet til datamaskinen, plugg i den frie enden av kabelen inn i en ubrukt port på Linksys bryteren. Når det er gjort, er datamaskinen nå fysisk koblet til bryteren. Det neste trinnet er å bekrefte og teste tilkoblingen.
  • Kontroller tilkoblingen. På dette punktet, strøm på PCen. Vær oppmerksom på lyset der du har koblet kabelen til datamaskinen. Hvis lyset er på, så LAN-kortet kjører riktig og oppdager forbindelsen kommer fra Linksys bryteren. Sjekk bryteren for å se om porten du har koblet til lyser også. Hvis begge sider av spekteret er tent, så din datamaskin som er koblet til nettverket via bryteren. For å bekrefte at nettverket akseptert datamaskinen, sjekk for å se om du kan vise de andre datamaskiner som er koblet til samme nettverk. Må du endre arbeidsgruppen på datamaskinen til navnet på arbeidsgruppen at de andre datamaskinene bruker. Åpne "Mine nettverkssteder" på datamaskinen din og klikk på den aktuelle arbeidsgruppen navn. Dette vil åpne et nytt vindu hvor alle datamaskinene på nettverket vil vises.
  • Sjekk om du har tilgang til Internett. Hvis Linksys bryteren er koblet til en DHCP ruter som gir tilgang til Internett, datamaskinen du nettopp koblet til nettverket skal kunne få tilgang til Internett umiddelbart. Dette blir sagt, kan du sjekke om forbindelsen er god ved å åpne nettleseren og prøve surfing. Hvis du kan åpne google.com lett, så du har koblet datamaskinen til nettverket og er allerede deler Internett-tilgang på den.

Noen nettverkssvitsjer kan ha visse sikkerhetstiltak installert

Noen nettverkssvitsjer kan ha visse sikkerhetstiltak installert. For eksempel, kan nettverket være konfigurert på en måte der en datamaskin koblet trenger en statisk IP-adresse tildelt. I disse tilfellene hvor du er fysisk koblet til Linksys bryteren, men kan ikke synes å få tilgang til nettverket, er det sterkt anbefalt å be om hjelp fra nettverksadministratoren siden han kan ha implementert noen sikkerhetstiltak for å beskytte nettverket mot ukjente tilgang.