O2e

Hvordan fikse en optisk mus med rullefunksjon

Bruker du en optisk mus med rullefunksjon

Bruker du en optisk mus med rullefunksjon? Er du opplever noen eller noen av disse problemene nå? Si, beveger musen som om det er "besatt"? Selv om du ikke beveger musen, tar markøren rett og slett av eller flytter alt av seg selv? Eller verre, markøren Wiggles eller svinger over dataskjermen? Er det å bli vanskeligere for deg å velge tekst eller kontrollere jevn bevegelse av markøren? Vel, disse symptomene foreslå og bekrefter behovet for å fikse den optiske mus med rullefunksjon. Her er noen raske ordninger som du kan vurdere å lage din optisk mus med rullefunksjon fungerer greit igjen:

Hvordan fikse en optisk mus med rullefunksjon. Lær mer om gjerningsmennene.
Hvordan fikse en optisk mus med rullefunksjon. Lær mer om gjerningsmennene.

  1. Lær mer om gjerningsmennene. Ja, er den optiske mus med rullefunksjon i trøbbel på grunn av to viktigste gjerningsmannen: syntetisk teppe fiber og katt hår. Begge er egentlig lett og begge kan lett trenge den optiske mus med rullefunksjon. Når du er inne musen, kan de komme inn i veien for LED lys banen. Det kan lett føre musen til å bli mer uberegnelig.
  2. Den syntetiske teppe fiber og katten hår kan lett bli fanget opp i to steder inni optisk mus med rullefunksjon. Den første plassering er på undersiden. Det er den delen av musen hvor du kan finne den optiske vinduet. Løsning? Du har to alternativer. Du kan blåse av akkumulering. Du kan også bruke en pinsett til direkte plukke dem opp. Nå, hvis du tenker på en måte å stoppe det syntetiske teppet fiber og kattens håret fra å bli tatt, ikke presse den. For eksempel kan det være lurt å sette en gjennomsiktig tape. Det kan ikke hjelpe i det hele tatt. Tapen kan dimme eller blokkere LED syn. Hvis det skjer, kan du ikke forvente at LED å prestere på sitt høyeste. Bortsett fra det, kan båndet skape noen form for statisk elektrisitet. Det kan tegne og holde mer syntetisk teppe fiber og katt hår.
  3. Det andre stedet er rullehjulet. Og det er den største bråkmakeren. Hvorfor? Rullehjulet har en åpning som tiltrekker syntetisk teppe fiber og katt hår å bli trukket gjennom inne så snart som rullehjulet brukes. Når de når den interne øyet, kan de få viklet mellom refracting linse og LED. Den entall lysstråle blir flere. På grunn av det, er sensoren forvirret, spørre markøren til å gå inn i en vill dans av slag.
  4. Forbered deg på å bli kvitt den forviklinger mellom refracting linse og LED. Nedleggelse datamaskinen. Trekk den optiske bla musen og deretter snu det. Ved hjelp av en Phillips skrutrekker, skru sine to halvdeler. Skille dem nøye. Sørg for at justeringsmerkene ikke er brukket av. Også se etter at hjulet. Du bør ikke kutte den ut fra sin egen akse. LED er montert på kretskortet. Den peker til refracting linse. Fortsett å fjerne alle fibrene og hår partikler som du kan se.

Gjør de ovennevnte tiltakene regelmessig eller når det er nødvendig.