O2e

Hvordan finne en fil på harddisken din

Normalt ville du være bevisst på hvordan filene er lagret på datamaskinen din. Du ville lage mapper for hver kategori - dokumenter, bilder, musikk, personlige saker, arbeid-relaterte ting, osv. Men noen ganger med det store antallet av filer og programmer du putter i, trekke ut, kopiere, laste ned og slette, du kunne slik lett miste oversikten. Her er noen tips om hvordan du finner en fil i det store elektroniske skap vi kaller en harddisk.

Hvordan finne en fil på harddisken din. Bruk operativsystemets search utility.
Hvordan finne en fil på harddisken din. Bruk operativsystemets search utility.

En. Bruk operativsystemets search utility. Enten operativsystemet er Windows eller Mac OS, er det alltid en fil search utility program som følger med det. Tross alt, håndtering av filer er en av de grunnleggende funksjonene i et operativsystem.

2. Søk etter filer i Windows. Trekk opp Start-menyen og klikk på søk. Søkeresultater vindu åpnes, og på ruten til venstre, vil du bli gitt valg på hvordan du skal gå om søket. Du kan se eksklusivt for mediefiler eller dokument type filer. Du kan utføre et generelt søk etter alle mapper og filtyper. Til slutt kan du søke etter datamaskiner i nettverket. De to første valgene innskrenke søket litt hvis du i det minste vite hva slags fil du leter etter. Det tredje valget brukes hvis alt du husker er filnavnet.

Det er flere parametere for å målrette søket når du klikker på noen av valgene. Når vi leter etter dokumenter for eksempel kan du definere søket etter når filen sist ble endret. I et generelt søk, kan du skrive inn hele filnavn eller bare en del av det. Du kan også angi hvor kjøre å se, i tilfelle harddisken er partisjonert eller har du flere harddisker. Det finnes også avanserte søkemuligheter som vil tillate deg å søke skjulte filer og undermapper. Når du har skrevet inn et filnavn eller valgt parameterne, klikk på Søk-knappen. Resultatene vil vise på hovedvinduet.

Søk etter filer i Windows. Søk etter filer i mac os.
Søk etter filer i Windows. Søk etter filer i mac os.

3. Søk etter filer i mac os. Jakten utility program i Mac OS heter Finder, og det fungerer litt annerledes enn Søk i Windows. Åpne Finder ved å klikke på fanen sin plassert på "oppgavelinjen", rett ved siden av Apple-logoen. Klikk på Fil-menyen på Finder og velg Nytt Finder-vindu alternativet. Finder-vinduet som åpnes fungerer som Windows 'Min datamaskin. På ruten til venstre er de ulike kataloger på harddisken som kan utvides, og på høyre hoveddelen, er innholdet av hva katalogen er valgt øyeblikkelig. Dette åpner for en manuell mappe etter mappe søk av filen. For et automatisk søk ​​kan du skrive inn et søkeord om filnavn eller en filtype i Finder søk inntastingsfeltet. Søkeresultatene vil vise alle filer som samsvarer med søkeordet. Men det vil også vise resultatene kategorisert i henhold til kataloger på harddisken.

Bruker søk-utility programmer av disse to populære operativsystemene er som å bruke en søkemotor på Internett. Du må ha en idé om hva slags filen du leter etter, og minst husker en del av filnavnet.