O2e

Hvordan finne en luftig utsikt over byen din

Før populariteten av online kart, kunne bare engineering selskaper råd til denne informasjonen, som man vanligvis må leie tjenester av en antenne kartlegging selskapet for å få luftig opptak av en by, kombinert med topografi analyser og lignende. Så et geografisk informasjonssystem (GIS) selskap må da oppgi data i kartet, slik at veier, bygninger, bedrifter og andre data kan plottes.

Takket være populariteten til Google Earth

Hvordan finne en luftig utsikt over byen din. Takket være populariteten til google earth.
Hvordan finne en luftig utsikt over byen din. Takket være populariteten til google earth.

Takket være populariteten til Google Earth, Google Maps og andre kartprogramvare, elektroniske kart er nå en svært populær måte å spore boliger og bedrifter på en datamaskin. Med bare en nettleser og et par museklikk, kan du faktisk få en god fugleperspektiv av byen din. Her er noen måter du kan finne et fugleperspektiv av din by eller tettsted.

Google Earth. Google Earth er et fritt nedlastbar programvare fra Google, som lar deg navigere rundt i verden akkurat på din stasjonære PC. Programvaren er kompatibel med de fleste populære operativsystemer, for eksempel Windows, Mac OS X og selv Linux. Det er også en meget dyktig GIS-programvare. Du kan bruke en stor database av veier, bedrifter og annen informasjon (for eksempel bilder), og du kan også legge til din egen. Google Earth lar også brukerne se forskjellige lag, for eksempel satellitt (eller antenne) visning, veier, bedrifter, bilder, og til og med trafikkforholdene.

For å finne din by ved hjelp av Google Earth

For å finne din by ved hjelp av Google Earth, du bare taste inn postnummer eller navnet på byen i søkefeltet, og programvaren vil presentere deg med forskjellige valg, hvis det er flere byer med samme navn. Standardvisningen er en antenne eller satellitt skutt, og du kan panorere, zoome og navigere gjennom byen din rett på skjermen din.

Google maps. Google maps er en lettere versjon av Google Earth, ved at den kan kjøres på en hvilken som helst nettleser. Det har også versjoner for mobiltelefoner, som iPhone, Windows Mobile, Symbian og Android operativsystemer. Når du tilgang til tjenesten gjennom maps.google.com, blir du først presentert med et søkefelt, hvor du kan taste inn ditt postnummer eller navnet på byen din. Programvaren vil presentere deg med flere valg hvis byen deler lignende-klingende eller tilsvarende-navngitt steder andre steder. Med Google Maps kan du også lete etter bedrifter og virksomheter, som er et svært nyttig verktøy når du trenger denne informasjonen.

Standardvisningen på Google Maps er det satellitt, som viser en overhead utsikt over det gjeldende stedet du viser. Du kan bytte til et rent kartvisning, eller en "terreng" visning, som består av kartet kledde på satellittvisning.

De fleste byer rundt om i verden har allerede blitt dekket av Google Maps og Google Earth, i samarbeid med flere satellitt kartlegging selskaper. Noen mer folkerike områder har luftig opptak tatt fra spesialdesignede fly, siden satellittbilder tendens til å ha skyer og andre hindringer. Verktøy som Googles Maps og Earth kan gi hvem som helst med en datamaskin eller en håndholdt enhet som kan få tilgang til Internett med en luftig utsikt over nesten hvilken som helst by eller tettsted i verden. Det gjør utkikk etter gode steder og landemerker enklere og mer tilgjengelig.