O2e

Hvordan finne slektsforskning programvare online

Flere og flere mennesker prøver å spore sine slektstrær gjennom bruk av Internett. Internett har gjort det mulig bokstavelig talt millioner på millioner av mennesker fra hele verden for å få kontakt med hverandre, vanligvis gratis. På grunn av dette, er sjansen for å finne ut at fjerne slektninger er blitt enklere med bruk av Internett.

Hvis du planlegger på å finne ut din familie treet, vurdere å bruke slektsprogram. Her er hvordan du kan finne slektsprogram på Internett.

Hvordan finne slektsforskning programvare online. Åpen kildekode programvare.
Hvordan finne slektsforskning programvare online. Åpen kildekode programvare.

  • Åpen kildekode programvare. Din første alternativet er åpen kildekode programvare som sporer slektstrær. Det beste med disse typer programvare er at de er åpen kildekode. Åpen kildekode betyr ikke bare at programvaren er gratis, men at programvaren ble utviklet av et fellesskap av webutviklere og programvare eksperter. Dette betyr at denne programvaren er vanligvis av høy kvalitet. Naturligvis er det noen bugs i noen utgivelser, men samfunnet hvordan designet programvaren vil vanligvis være i stand til å gi ut patcher eller feilrettinger svært raskt. Disse typer slektsforskning programvare er også vanligvis svært raskt oppdatert.
  • Freeware. Deretter bør du også vurdere fri programvare. Freeware er ikke helt den samme som åpen kildekode. Freeware kan være utviklet av enkeltindivider, eller av private selskaper og grupper. Men, disse er også delt ut gratis. i motsetning til åpen kildekode, er gratis programvare også vanligvis kodet, noe som betyr at du ikke vil være i stand til å finne kodene som utgjør programvaren, som er forskjellig fra åpen kildekode programvare der du kan vanligvis finne de rå kodene som ble brukt til bygge programvaren. Likevel er det en rekke gratis programvare som Ahnenblatt programvare, Legacy Sosa programvare, og mange flere.
  • Familie slektsforskning nettsteder. Det er også noen nettsteder som lar deg spore din familie treet. Det beste med disse nettstedene er at programvaren er nettleser-basert, noe som betyr at du ikke egentlig har å gjøre noen nedlastinger, og du ikke lenger trenger å installere noe på datamaskinen. Dette er vanligvis mye tryggere, ettersom hver nedlasting bærer med seg muligheten for å infisere datamaskinen med skadelig programvare, virus, trojanere, tasteloggere, og andre typer skadelige koder. Disse kan være tilgjengelig online via deres nettsider. Noen av de mest populære av disse nettstedene er Family Tree Maker, Legacy, og Roots Magic.
  • Betalt programvare. Slutt, bør du også vurdere å kjøpe betalt slektsprogram. Den primære fordelen med betalt programvare er at de er vanligvis høyt utviklet, og de er vanligvis laget for generell bruk. Dette betyr at de vanligvis kommer med et grensesnitt som er svært enkel å bruke. Disse programvare vil vanligvis koste alt fra 15€ -40€. Sørg imidlertid at når du kjøper programvare, du leste de brukeranmeldelser først. Tross alt, må du få pengene dine er verdt når du kjøper den.


Med disse trinnene, bør du være i stand til å finne slektsforskning programvare som lar deg spore slektstreet ditt og din familie røtter. Ikke bare er dette en interessant siste tiden, men det vil gi deg nok av innsikt til hvor du virkelig kom fra og hvor mye mangfold er til stede i familien din linje.