O2e

Hvordan fjerne en fastkjørt ethernet-kabel trygt

En Ethernet-kabel er den ledningen som kobler datamaskinen enten til modemet eller til andre datamaskiner i et nettverk satt opp. Det ender i et bredt plast kontakten med et klipp som holder den på plass i porten den er koblet til. Denne kabelen bærer signalene til og fra PC og modem, og er en viktig del av en kablet Internett-tilkobling.

En. Stenge alt ned. Før du forsøker å undersøke eller prøve noen metode for å fjerne det fastkjørte kabel, er det tryggere å først slå av PC og modem og koble strøm fra stikkontakten. Vent et minutt eller to for eventuelle gjenværende strøm for å spre. Selv om kabelen er isolert i gummi og kontakten er plast, PC foringsrør er vanligvis metall og du ønsker ikke å risikere å bli sjokkert. Det vil også bidra til å jorde deg selv ved å berøre en annen metallgjenstand, for eksempel et dørhåndtak før du begynner å mekke med kabel og port som vanligvis er plassert bak skrivebordet PC hvor alle de andre kablene kobles til.

2. Identifisere problemet. Mulige årsaker til syltetøy kan være at klippet på kontakten er ødelagt og kan ha fast i porten, den kontakten selv er skadet, selve porten er misdannet av skade eller kabelen ble tvangsflyttet koblet til feil port. En måte å undersøke problemet er å dra forsiktig på kabelen mens du vrir på den fra side til side eller topp til bunn. Ved tett observere pluggen kan du være i stand til å se og finne ut hva som forårsaket det å stikke opp. Hvis problemet ikke er for alvorlig, vil denne metoden vanligvis trekker Ethernet-kabelen gratis. Det som er viktig å huske på her er å trekke forsiktig. Du ønsker ikke å skade kabelen eller porten ved sterkt slite i hele greia.

3. Bruk en skrutrekker. Skrutrekkeren må være et flatt og bør ikke være bredere enn Ethernet-kabelen i kontakten. Sett forsiktig inn en liten del av flat spiss inn porten under kontakten enden. 'Under kontakten "refererer til den andre siden av pluggen på motsatt side av klemmen. Anvende små mengder av press for å lirke kontakten løs samtidig som den trekkes i kabelen. Du kan også sette inn Flathead spissen på de andre sidene av kontakten så lenge det ikke er på den siden hvor klippet er på ettersom dette kan skade eller ytterligere bryte klippet. Igjen er det viktig å ikke bruke for mye kraft.

Hvordan fjerne en fastkjørt ethernet-kabel trygt.
Hvordan fjerne en fastkjørt ethernet-kabel trygt.

Den brede plast kontakten enden av en Ethernet-kabel passer bare til en bestemt port enten på en PC, laptop eller modem. Jamming er en sjelden foreteelse, men det skjer. Hvis dine forsøk på å ta den ut mislykkes, kan du alltid ta med hele greia til en datamaskin butikk. Reparasjonen vil koste litt penger, men forhåpentligvis vil det ikke være så mye som prisen du må betale hvis du ødelegge port og dermed trenger å erstatte det.