O2e

Hvordan fjerne en mislykket domenekontroller

Domain Controller eller DC er funnet i en Windows-drevne serveren

Domain Controller eller DC er funnet i en Windows-drevne server. Det fungerer å ta en anmodning om sikkerhetsgodkjenning, for eksempel når du logger deg på datamaskinen, eller når maskinen sørger for at alle tillatelser er i sjakk. I eldre versjoner av Windows-systemet, det pleide å være en Primary Domain Controller og deretter flere backup domenekontrollere å hjelpe godkjenne. Imidlertid endret senere versjoner dette domenet oppsett ved at Active Directory Domain eller AD. Med dette, Windows-servere ikke lenger har behov for det primære og dets backup domenekontrollere.

Men noen ganger

Noen ganger derimot, med de oppgaver Domain Controllers utføre, kanskje en eller to ikke fungere godt, og dermed stanser server. Administratoren av nettstedet må da fikse dette problemet. Han kan overdra en alternativ DC og fjern Domain Controller som har sviktet.

Hvordan fjerne en mislykket domenekontroller. Når vinduet åpnes, skriv inn dcpromo.
Hvordan fjerne en mislykket domenekontroller. Når vinduet åpnes, skriv inn dcpromo.

Her er en enkel prosedyre å følge hvis du vet at en av dine domenekontrollere har feilet:

 1. Finn den siste domenekontroller fra domenet. Når du har funnet den, klikker du "Start" og deretter følger det med "Run"
 2. Når vinduet åpnes, skriv inn dcpromo. Dette trekket vil åpne deretter Active Directory Installation Wizard. Klikk på "Next"-knappen etterpå.
 3. Når du kommer til Remove Active Directory side, plukk den siste bestemt server som sist domenekontroller. Vent til neste trinn i installasjonsprosessen. Dette bør allerede nå begynne å fjerne den mislykkede domene. Når den har gjort det selv, husk at alle data der, inkludert noen kontoer, blir permanent borte.

Vær oppmerksom på følgende når du gjør denne prosedyren:

 1. Du bør være tilgang til systemet via domeneadministrasjonskontoen Group.
 2. Hvis du ikke er, så din konto må ha de nødvendige tillatelsene til å gjøre dette.
 3. Sett alle lokale grupper i Standard for å unngå ytterligere kompliserer prosedyren.
 4. I å fjerne et Active Directory-domene, må du kontrollere at den andre hele domenekontroller det er forbundet med har allerede blitt degradert.
 5. Underdomener som eksisterer i dette domenet oppsettet kan ikke fjernes.
 6. Når du prøver å slette det siste domenet i en bestemt oppsett, vil dette da treffe sin domenekontroller tom og vil derfor bli slettet, også.
 7. Sørger for å overføre domenekontroller for den som har master operasjoner. Hvis dette ble fjernet, ville det ikke være så lett å hente.
 8. Før du fjerner en domenekontroller som inneholder den siste kopi av en katalog partisjon, fjerne programmet katalogen først før du fjerner domenet.

Domain Controller eller DC er funnet i en Windows-drevne serveren. Når du kommer til Remove Active Directory side.
Domain Controller eller DC er funnet i en Windows-drevne serveren. Når du kommer til Remove Active Directory side.

Alle disse kan høres så veldig komplisert. Men alle som har en bakgrunn i nettverk og sette opp domene servere vil være i stand til raskt å forstå ideen av dette systemet.

Microsoft-støtte har en mer omfattende guide på alt du trenger å vite om nettverk, servere og domenekontrollere. Du kan videre sjekke disse referansene til dette:
Domene kontrolleren ikke fungerer
Hvordan fjerne helt foreldreløse domenekontroller