O2e

Hvordan fjerne riper fra alle DVD

Ha en uvurderlig samling av DVDer

Ha en uvurderlig samling av DVDer? Vel så har du sannsynligvis kjenner følelsen når du finner en av platene i junior sin leketøy brystet, alle skrapte opp. Du sannsynligvis bekymret for at din favoritt filmen har blitt sendt inn limbo, slik at du med en tom sak å fylle skjermen. Men du trenger ikke bekymre deg ennå. Du kan prøve å bøte på rotet først med noen off-the-sokkel produkter som kan bidra til å fjerne disse riper.

Hvordan fjerne riper fra alle DVD. Prøv å spille av platen.
Hvordan fjerne riper fra alle DVD. Prøv å spille av platen.

Prøv å spille av platen. Hvis disken kan fremdeles leses av spilleren, men har dype huljern som forårsaker det å hoppe, så prøv å bruke datamaskinen til å kopiere den til en tom DVD-R. Datamaskin DVD-stasjoner er stort sett de samme som på DVD-spillere, men fordi DVD-spillere er mer utbredt, kan objektivet og andre deler allerede være mer slitt ut enn den på datamaskinen din. Hold busted disk rundt for du kan ikke være i stand til å få kunstverk på kopierte disk.

En rett scratch kan kompenseres for ved DVD laser. Programvaren og objektiv mekanisme på DVD-spillere er laget for å tolke rette riper som feil på platen. I praksis, spinning plater er vanligvis mindre enn perfekt, fordi de vingle mye. Linsen kompenserer for dette ved flytende og raskt å bevege seg opp og ned å opprettholde en bestemt avstand fra overflaten av disken for optimal ytelse. Dette systemet tillater også å kompensere for rette riper.

Glatte ut riper. Noen av de villeste ideer kan arbeide, for eksempel å bruke tannkrem og metall polish å glatte ut dype riper på en DVD. Bruk en ren stykke bomull klut, bruk tannkrem eller metall polish på platen, gni forsiktig scratch fra innerring ut, og ikke i en sirkelbevegelse. Gjør polsk med den letteste press mulig, vil som for mye press kan føre til friksjon som varmer opp plasten, forårsaker sprekker når det raskt avkjølt.

Ha en uvurderlig samling av dvder. En rett scratch kan kompenseres for ved DVD laser.
Ha en uvurderlig samling av dvder. En rett scratch kan kompenseres for ved DVD laser.

Bruk alkohol. Få litt rensevæske eller etylalkohol hvis mulig, å fjerne spor av poleringsmiddel og tørk med bomull. Ikke bekymre deg om de mange fine riper som kan ha resultert fra alle rubbing, da disse vil, igjen, bli kompensert for av DVD-spillerens laser.

Kopiere CD til en tom DVD-R. Hvis en uleselig platen fungerer igjen, lage en kopi av den på en gang for arkivformål. Du vil da ha en original plate som har den originale kunstverk for visning og en kopi plate som du kan bruke til å se på uten den irriterende hopper og pauser.

Hvis du er bekymret for din DVD-samlingen får riper opp

Hvis du er bekymret for din DVD-samlingen får riper opp, kan du faktisk kopiere hver og en av disse i blank DVD-R, så du har fortsatt en god kopi, i enhver situasjon. Husk at kopiering originale DVD-er og CD-er og selge dem er piratkopiering. Men det er innen rimelig bruk for en sluttbruker å beholde kopier av DVDer og CDer som man allerede eier, for arkivformål.